„ESBO buvo sukurta saugumui Europos kontinente užtikrinti. Deja, Rusija vis dar terorizuoja ne tik Ukrainą ir kaimynines šalis, bet ir tarptautines organizacijas, kurios narė ji yra. Tik visiškas agresijos, žmogaus teisių pažeidimų ir Rusijos vykdomo genocido netoleravimas sustiprins pasitikėjimą ESBO ir padės įveiklinti organizacijos turimus įrankius tam, kad Rusija nutrauktų barbariškus veiksmus karo lauke ir prieš Ukrainos žmones“, – kalbėdamas Ministrų tarybos plenarinėje sesijoje, pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Dalyvaudamas Ukrainos renginyje apie tai, kaip nutraukti Rusijos nebaudžiamumą, užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad tai kas vyksta Ukrainoje – jau net ne karas, o atviras terorizmas. Visose tarptautinėse organizacijose reikia kelti Rusijos atsakomybės už barbarišką karą klausimą. Landsbergis taip pat akcentavo, kad specialusis tribunolas agresijos nusikaltimui tirti reikalingas ne tik Ukrainai. Jo reikia tikėjimo teisingumu įtvirtinimui – gerokai per daug agresorių išvengė atsakomybės praeityje dėl politinės valios stokos.

Anot URM, ESBO Ministrų tarybos susitikimo metu G. Landsbergis taip pat susitiko su Armėnijos, Azerbaidžano ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministrais bei ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro (ODIHR) direktoriumi Matteo Mecacci. Šių dvišalių susitikimų metu ministras aptarė tarptautinių organizacijų vaidmenį, stiprinant Europos kontinento saugumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)