Vilnietė Julija sako su vyru nuvykusi kaip ir kasmet tradiciškai apžiūrėti miesto eglės ir pasimėgauti karštu vynu:

„Kiekvienais metais su vyru vienam vakarui paliekam seneliams vaikus ir dviese einam į, kaip mes vadinam, senstančiųjų pasimatymą. Vaikštinėjam Vilniaus senamiestyje, tada apžiūrim eglę, išgeriam karšto vyno po stiklinę ir einame kažkur pavakarieniaut. Tai tą patį darėm ir šiemet. Tik kai pamačiau vyno kainą prie eglutės – net perklausiau pardavėjos, ar čia tikrai teisingai.

8 eurai už stiklinę karšto vyno? Kas čia, Monakas? Visi gi žinom, koks tas karštas vynas dažniausiai mugėse būna. Čia tikrai labiau tradicijos, o ne kokybės reikalas. Bet man keisčiausia net ne tokia kaina, o eilė prie tokios kainos. Žmonės išsirikiavę stovi, laukia kaip gydančio eliksyro. Net įdomu, kokios būtų tos lubos, kur lietuviai jau sakytų „ne, ačiū nenoriu“. Bet dar, atrodo, iki jų toli“, – nuomone dalinasi Julija.

Šventinėje mugėje lankęsis vilnietis Tadas sako radęs vietų, kur karšto vyno kainos taip nesikandžioja. Tiesa, teks paeiti kiek toliau nuo miesto žaliaskarės:

„Mačiau, kad Katedros aikštėje labai ilga eilė, o kituose taškuose, arčiau Vyriausybės, Gedimino pr. praktiškai nebuvo žmonių. Tai aikštėje ir nelaukiau. prie Vyriausybės už didelę karšto vyno stiklinę sumokėjau 5,50 Eur. Gedimino pr. kainos, mačiau, irgi panašios – 4–5 eurai, priklausomai nuo taros dydžio. Man atrodo, labai normali kaina. O nuėjęs į muges bent jau aš į kainas nežiūriu – juk žinai, kad jos čia bus neadekvačios, tai arba neini, arba nežiūri ir pasimėgauji “, – kalba vyras.

Ilgoje eilėje prie karšto vyno Katedros aikštėje nepanoręs stovėti Gediminas iš Vilniaus sako kitur nusipirkęs nealkoholinio vyno už 4 eurus. Delfi pasidairė po kalėdinės mugės Katedros aikštėje kainas: nors yra vieta, kur vyno kaina išties siekia 8 eurus, apsidairius plačiau galima stiklinę karšto kalėdinio akcento išgerti ir už 4–6 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)