Į VTEK su prašymu pradėti tyrimą socialdemokratai kreipėsi praėjusią savaitę.

Socialdemokratų teigimu, ministro ir viceministro „nesiskaitymas su skaidrumo principais yra nepateisinamas“ ir viliasi, kad VTEK situaciją išsamiai objektyviai išnagrinės.

„Apmaudu, kad energetikos ministras iki šiol taip ir nepasimokė iš savo paties klaidų – juk 2011 metais D. Kreivys iš ministrų buvo priverstas atsistatydinti už privačių ir viešųjų interesų supainiojimą. Dabar jis ir jo kolega finansų viceministras vėl užlipo ant to paties grėblio. Ministerijoms vadovaujantiems asmenimis keliami aukščiausi skaidrumo reikalavimai, todėl labai keista, kad D. Kreivys ir G. Norkūnas iki šiol nieko blogo tame nemato“, – sako LSDP lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

„Šiandieniame kontekste, kai visuomenė itin jautriai reaguoja į viską, kas susiję su energetika, toks atsainus požiūris į galimo interesų konflikto deklaravimą, kokį demonstruoja ministras D. Kreivys ir viceministras G. Norkūnas, verčia klausti: gal norima išvengti viešumo, nuslėpti ką nors dar?“ – klausia LSDP frakcijos seniūnė Orinta Leiputė.

Socialdemokratai primena, kad LRT žurnalistai išsiaiškino, jog energetikos ministras D. Kreivys turi 40 proc. akcijų bendrovėje „Catus“, kuri valdo daugiau kaip 90 proc. bendrovės „Norteo“ akcijų, o ši turi „Ignitis grupės“ akcijų. Tuo metu viceministras G. Norkūnas, kuriam pavesta tiesiogiai kuruoti „Ignitis grupę“, anot tyrimo, pats turi „Ignitis grupės“ akcijų.

„Viceministro ryšys su energetikos bendrove yra tebesitęsiantis, akcijų jis nėra atsisakęs. [Prašome] pradėti tyrimą ir nustatyti, ar jis nepažeidė Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo“, – rašoma socialdemokratų kreipimesi į VTEK.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)