Nepaisant raginimų nesidžiaugti per anksti, kai kurie apžvalgininkai užtikrintai teigia, kad Rusija karą pralaimės, o tai gimdo svarstymus, ką reikės daryti su šalimi agresore, kai valdžią praras Vladimiras Putinas.

Idėja, kad po karo ne tik Ukrainai, bet ir Rusijai turėtų būti pasiūlyta kažkas panašaus į Maršalo planą, pirmasis viešai pasidalijo įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygis Leonidas Volkovas.

Maršalo planas buvo skirtas atstatyti Europą po Antrojo Pasaulinio karo, pagal jį per ketverius metus JAV nukentėjusioms šalims skyrė daugiau nei 13 milijardų dolerių.

„Tai yra tai, apie ką aš kalbu susitikimuose su Vakarų politikais, – neseniai savo jutūbo kanale kalbėjo L. Volkovas. – V. Putino politinė pozicija, tai – hitleriškas revanšizmas. Pirmojo pasaulinio karo rezultatas Vokietijoje buvo laikomas neteisingu, o Hitleris ant to pastatė visą savo politinę karjerą. V. Putinas tą patį daro su Šaltojo karo pamokomis. Jis Sovietų Sąjungos griūtį pavadino didžiausia geopolitine katastrofa, savo politinę legendą jis pastatė ant šio postovietinio sentimento: atstatysime sovietų didybę, priversime pasaulį vėl su mumis skaitytis. Propaganda gerai pardavė šią nesąmonę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)