„Vilniaus savivaldybės komisija atliko tyrimą (nors ir taip viskas gana aišku buvo) ir konstatavo, kad riaušių prie Seimo organizavimu kaltinama lietuvių kalbos mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė į darbą „Juventos“ gimnazijoje priimta – siurprizas, siurprizas – be jokio konkurso. Taigi, neteisėtai“, – rašė Vilniaus vicemeras.

Jo teigimu, gimnazijos direktorė A. G. Astrauskaitę iš darbo turės išmesti.

„Dabar vyks tai, ką ir rašiau – direktorė turės atleisti iš darbo Astrą, o tada bus sprendžiama dėl nuobaudos mokyklos vadovei“, – socialiniame tinkle rašė V. Benkunskas.

Jis teigė, jog gimnazijos direktorė padarė klaidą.

„Tikiuosi, jis bus greitai ištaisyta ir antivalstybininkė nebemokys jaunosios kartos“, – pabrėžė jis.

Mokyklos vadovė Irina Ignatavičienė anksčiau sakė, kad A. G. Astrauskaitę į darbą priėmė, nes neturėjo kitos išeities – trūko lituanisto, nebuvo kam vesti pamokų, o darbo sutartyje su A. Astrauskaite įrašytos dvi pedagogei iškeltos sąlygos, kad ugdymo proceso metu ji neskleistų savo politinių pažiūrų, ugdymo proceso metu nedalyvautų politinėje veikloje.

Sprendimą įdarbinti šią mokytoją kritikavo ir Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Vadovui turėtų rūpėti būsimo darbuotojo vertybės, nuostatos, nes jis dirbs mokyklos komandoje, todėl man nesuprantama, kodėl ši vadovė priėmė į darbą A. Astrauskaitę“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)