2022 m. kovo 28 d. VVTAT priėmė sprendimą uždrausti tam tikrų skonių vienkartinių elektroninių cigarečių „Artery Abar 900“ pateikimą į rinką bei įpareigoti „Ecodumas“ elektronines cigaretes pašalinti iš rinkos, įspėti vartotojus apie susijusią su pavojingu produktu riziką, susigrąžinti elektronines cigaretes iš vartotojų ir iki 2022 m. balandžio 29 d. jas sunaikinti.

VVTAT konstatavo, kad šie gaminiai yra pavojingi, t. y. neatitinka Tabako kontrolės įstatymo reikalavimų, pažymima pranešime.

Pareiškėja su tokiu tarnybos sprendimu nesutiko ir jį apskundė teismui.

Išnagrinėjęs šią administracinę bylą, teismas konstatavo, kad vienkartinių elektroninių cigarečių pakuotėse nebuvo įdėtas informacinis lapelis su būtina pateikti informacija; ant vienkartinių elektroninių cigarečių įpakavimo dėžučių nurodytos ne visos gaminyje esančios cheminės medžiagos, išvardytos saugos duomenų lapuose; ant vienkartinių elektroninių cigarečių įpakavimo dėžučių nurodyti skoniai, o tai prieštarauja Tabako kontrolės įstatymo nuostatoms.

„Be to, laboratorijos tyrimais nustatyta, kad cigaretės tūris viršijo įstatyme nustatytą ribą, o įtraukimų skaičius yra tris sykius mažesnis, negu kad nurodyta ant etiketės“, – rašoma pranešime.

Teisėjų kolegijos įsitikinimu, konstatavus minimų teisės aktų pažeidimus, taip pat įvertinus akredituotos laboratorijos pateiktą bandymų protokolą, VVTAT, vadovaudamasi Produktų saugos įstatymo nuostatomis bei siekdama, kad produktas nepatektų vartotojams, priėmė pagrįstą sprendimą.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją