Už tokį nutarimą balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 12, susilaikė 30 parlamentarų.

Seimas taip pat sudarė naujos sudėties Valstybinę lietuvių kalbos komisiją. Jos nariais paskirti Albina Auksoriūtė, Dalia Gedzevičienė, Laimantas Jonušys, Laura Kamandulytė-Merfeldienė, Ramunė Kasperė, Rūta Kazlauskaitė, Žydronė Kolevinskienė, Violeta Meiliūnaitė, Lina Murinienė, Vilija Sakalauskienė, Daiva Sinkevičiūtė, Vitalija Stravinskienė, Virginija Stukaitė-Laniauskienė, Jurga Trimonytė-Bikelienė, Vidas Valskys, Vilma Zubaitienė.

Ketvirtadienį parlamentarai planuoja balsuoti dėl dr. Violetos Meiliūnaitės paskyrimo į Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkės pareigas. Dėl to bus surengtas slaptas balsavimas.

Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkės pavaduotoju siūloma paskirti doc. dr. Vidą Valskį.

Valstybinės lietuvių kalbos komisijos narius skiria ir atleidžia Seimas Švietimo ir mokslo komiteto teikimu. Siūlymus Seimo Švietimo ir mokslo komitetui teikia universitetai, mokslinių tyrimų įstaigos ir kūrybinės sąjungos.

Kalbos komisijos nariai skiriami 5 metams. Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininką ir pirmininko pavaduotoją Švietimo ir mokslo komiteto teikimu iš Kalbos komisijos narių 5 metų laikotarpiui skiria ir atleidžia Seimas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)