„Mes didžiulę klaidą Europoje darėme ir turbūt ir mes čia, Lietuvoje, kad netinkamai žiūrėjome į tą pasirengimą tokios apimties konfliktui, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė generolas leitenantas. – Galvojome, kad kažkur tenai reikės nuvažiuoti, atlikti misiją, su sąjungininkais, o čia kažkas atvažiuos, mus apgins“.

Jis priminė, kad pagal NATO sutartį šalis pati turi turėti pajėgumus, kurie užtikrintų jos galimybę gintis.

„Nebuvo skiriama tiek dėmesio, kad reikia atstatyti resursus, kad reikia atstatyti amuniciją, kad reikia vystyti ginklavimą, nes tos varžybos nebuvo sustojusios iš Rusijos pusės, Rusija ginklavosi, rengėsi karui, na o kažkas nenorėjo blaiviai žiūrėti į tai“, – kalbėjo V. Rupšys.

Pasak jo, tai nulėmė dabar atsiradusią spragą, kai Vakarų sąjungininkės nespėja apsirūpinti ginkluote. Kariuomenės vadas taip pat atkreipė dėmesį, jog karinė pramonė negali greitai persiorientuoti į išaugusią paklausą, be to, vertina riziką, jog ilgainiui visuomenės vėl gali grįžti prie požiūrio kad „po šito karo daugiau nebebus karų“.

„Deja, taip jau yra pasaulis surėdytas, kad karai buvo, yra ir dar bus – tame tarpe ir Europoje“, – sakė V. Rupšys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)