„Kariuomenės dienos proga mūsų kariai gauna rimtą dovaną – rytoj Lietuvą pasieks antra 50-ies JLTV šarvuotų visureigių partija. Jie papildys kariuomenės jau eksploatuojamus 50 vienetų tokio tipo visureigių. Tad tampame mobilesni ir dar sunkiau įkandami potencialiam priešui“, – savo „Facebook“ paskyroje parašė jis.

Ministro duomenimis, didžioji dalis naujos partijos visureigių turės nuotolinę valdymo stotį „Crows“, ji leis šauliui valdyti sunkųjį 12,7mm kulkosvaidį iš šarvuoto visureigio vidaus.

„Dieninės ir šiluminės kameros bei lazerinis tolimatis galingą kulkosvaidį padarys dar efektyvesniu“, – rašė A. Anušauskas.

Lietuva tikisi, kad vėliausiai 2025 metais bendras šarvuotų visureigių skaičius pasieks 500.

Dėl 200 amerikietiškų šarvuotų visureigių JLTV įsigijimo už 145 mln. eurų Lietuva sutartį pasirašė 2019 metų lapkritį, tačiau šiemet spalį ją atnaujino, padidindama iš „Oshkosh Defence“ perkamų mašinų skaičių iki 500.

Tad galutinė sandorio vertė siekia apie 334 mln. eurų, iš jų apie 5 proc. lėšų bus skirta iš JAV paramos fondų. Į šią sumą įskaičiuoti visureigiai, ginkluotė, ryšio, stebėjimo įranga, personalo rengimas, įrankiai, dvejų metų atsarginių dalių paketas. Įsigyjami visureigiai yra su bokšteliais, apginkluoti 12,7 mm kulkosvaidžiais M2 QCB.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją