„Išklausysime ministrą, kuris neseniai turėjo vizitą Berlyne – apie tas aktualijas, kokios nuotaikos, kokie signalai. Kalbėsime, kokie mūsų namų darbai“, – Eltai nurodė parlamentaras.

„Yra gyva idėja paties ministro anonsuota, aš ją taip pat remiu – dėl specialaus įstatymo priėmimo, kuriame galėtume kalbėti apie tai, kad mes, visos politinės jėgos, priimdamos tą įstatymą, įsipareigojame paruošti visus namų darbus, kad galėtume vokiečius priimti čia Lietuvoje, kai jau būsime tam pasirengę“, – svarstė jis ir pridūrė, kad tokia praktika jau pasiteisino fizinio barjero ir Rūdninkų poligono atvejais.

ELTA primena, kad Berlyne viešint G. Landsbergiui, Vokietijos diplomatijos vadovė Annalena Baerbock teigė, kad dalis vokiečių karių brigados budės gimtinėje, dalis bus Lietuvoje. Toks politikės pareiškimas vėl įžiebė diskusijas apie tai, koks sutarimas dėl brigados dislokavimo sąlygų iš tikrųjų buvo pasiektas tarp Berlyno ir Vilniaus.

Vyriausioji prezidento Gitano Nausėdos patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė teigė, kad girtis rezultatais dėl Vokietijos brigados dislokavimo Lietuvoje dar anksti. Pasak diplomatės, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas bei užsienio reikalų ministras G. Landsbergis negali atsipūsti – privalu intensyviai siekti, kad visi brigados elementai būtų perkelti į Lietuvą.