„Šiandien negirdžiu dalykinių argumentų, kodėl turėčiau trauktis. Jei bus priimti priežiūros institucijų, partijos, partijos vadovybės, Gabrieliaus Landsbergio sprendimai – tuomet juos racionaliai vertinsiu ir priimsiu atitinkamus sprendimus“, – antradienį Seime žurnalistams teigė konservatorius.

„BFK, mano supratimu, dirba sklandžiai. Apsvarstome daugiau klausimų nei bet kuris kitas komitetas Seime. (...) Dar daugiau, atkreipsiu dėmesį, kad visus du metus dirbome mažumoje. Nepaisant to, absoliuti dauguma sprendimų – maždaug apie 80 proc. – buvo priimti bendru sutarimu“, – komiteto produktyvumu džiaugėsi jis.

Antradienį rytinio posėdžio metu parlamentarams balsuojant dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos maitinimo sektoriui, M. Majauskas bei jo kolega Mindaugas Skritulskas nepakluso Vyriausybės linijai ir balsavo už įstatymo projektą. Dėl tokio nesuderinto elgesio M. Majauskui jau anksčiau trys partijos struktūros grasino dėl galimų sankcijų – šalinimo ne tik iš BFK, bet ir partijos.

Pats M. Majauskas aiškino, kad ir jis, ir komitetas nuolat laikėsi tokios pozicijos ir rėmė PVM lengvatos maitinimo, kultūros, sporto paslaugoms, o biudžetiniai klausimai – ne partinė karjera – yra jo prioritetas.

„BFK nuosekliai laikėsi pozicijos ir dėl maitinimo sektoriaus, atsižvelgiant į tai, kad absoliuti dauguma yra smulkus verslas. Dauguma Europos Sąjungos šalių taiko sumažintą tarifą. Sumažinus mes matėme, kad verslas skaidrinosi. Jeigu mes dabar padidintume tarifą, tai matytume atvirkštinį procesą ir planuojamų pinigų nesurinktume. Džiaugiuosi, dėl priimto kompromisinio sprendimo“, – aiškino politikas.

„Manau, jog biudžeto tvirtinimas, mokestiniai klausimai yra daug svarbesni nei bet kokio politiko karjera ar jo klausimai“, – nurodė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)