Nutarta papildomai 3,6 mln. eurų skirti Lietuvos šaulių sąjungai, taip pat pritarta siūlymui valstybei skolintis geležinkelių teismo saugai.

„Buvo patvirtintas Seime Lietuvos šaulių sąjungos įstatymas, jį pasirašė ir prezidentas, todėl suteikiant papildomus įgaliojimus organizacijai ir tikintis jos plėtros ir papildomų funkcijų priskiriant, norisi užtikrinti, kad papildomas finansavimas galėtų prisidėti prie šių tikslų įgyvendinimo“, – posėdyje sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Kitą pasiūlymą, kuriam Vyriausybė pritarė iš dalies, teikė Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius – jis siūlė, kad Finansų ministerija esant poreikiui galėtų pasiskolinti lėšų viešosios geležinkelių infrastruktūros techninei priežiūrai.

Vyriausybė pritarė, kad būtų skolinamasi geležinkelių transporto eismo ir įrenginių saugai, kai infrastruktūros valdytojui nepakanka lėšų dėl sankcijų Baltarusijai ir dėl karo Ukrainoje nutrūkus krovinių srautui ar verslo santykiams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją