Vilniaus apygardos teismas lapkričio 10 dieną nepatenkino „Reiz tech“ ieškinio, kuriuo bendrovė siekė iš RC atgauti apie 109 tūkst. eurų, priešingai – teismas tenkino RC priešieškinį ir priteisė jam beveik 9 tūkst. eurų delspinigių, palūkanų ir apie 15 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

„Ieškovė („Reiz tech“– BNS) neįrodė, jog vykdant šalių sudarytą pirkimo sutartį ji atliko papildomus ir į viešųjų pirkimo objekto apimtį neįeinančius darbus su atsakovų žinia ir pritarimu bei turi teisę į jų apmokėjimą. Todėl ieškinys yra atmestinas kaip nepagrįstas“, – rašoma teismo nutartyje.

Be to, kaip nurodė teismas, rangovas padarė klaidų ir netinkamai atliko sprendinius, juos taisydavo nepranešdamas, jog tai papildomi darbai.

Ginčas tarp šalių kilo dėl 2019 metų rugpjūtį „Reiz tech“ laimėto beveik 240 tūkst. eurų vertės VIRSIS kūrimo ir diegimo konkurso, tačiau sistemą įdiegti įmonė vėlavo pusantrų metų, be to, dalį darbų atliko nekokybiškai, todėl turėjo juos taisyti.

RC nurodo, kad VIRSIS diegimas jau baigtas, ji pradės veikti Vyriausybei patvirtinus sistemos nuostatus.

Registrų centro generalinis direktorius Saulius Urbanavičius teigė, jog diegdamas valstybei ir visuomenei svarbios informacinės sistemą teikėjas visų pirma turi tinkamai įvertinti savo galimybes ir laikytis įsipareigojimų.

„Priešingu atveju turime nemalonią situaciją, kai reikšmingai vėluojama sukurti ir visuomenei pristatyti nacionalinės svarbos informacinę sistemą“, – komentare BNS sakė RC vadovas.

Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšomis sukurtoje VIRSIS bus kaupiama informacija apie visus šalies viešosios informacijos skleidėjus bei rengėjus, jų vadovus, akcininkus, pajamas, įskaitant iš politinės reklamos, gautą paramą, pažeidimus, metines įmokas už transliavimą ir retransliavimą, leidinių tiražus.

VIRSIS institucijoms ir visuomenei leis susipažinti su žiniasklaidos priemonių savininkais, jų galimomis sąsajomis su politinėmis partijomis, žiniasklaidos priemonėmis ar kitais suinteresuotais subjektais.

Vilniaus apygardos teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją