Sveikindamas nugalėtojaus, prezidentas sakė, kad pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją Lietuvos valstybę kuria Tauta, vadinasi, visi esame savo valstybės kūrėjai ir šeimininkai, jaučiame atsakomybę už tvarką ir sugyvenimą joje, jos ateitį, esame pasirengę ją ginti, kaip giname kiekvienas savo namus.

„Jūsų žinios yra tikrasis kelias į nepriklausomą, demokratinę teisinę valstybę. Jūsų žinios leidžia tikėti Lietuvos valstybės ateitimi, Jūsų gebėjimu naudotis laisvėmis, nepažeidžiant kitų žmonių teisių ir laisvių, gyventi taikoje su savimi ir aplinkiniais. O Konstitucija yra ašis, aplink kurią turi suktis Tautos kuriamos valstybės gyvenimas“, – sakė šalies vadovas.

Apdovanojimus nugalėtojams kartu su prezidentu teikė teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska. Sveikinimo žodį tarė Konstitucijos egzamino komisijos pirmininkė ir Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo pirmininkė Danutė Jočienė.

Šiemet apdovanoti Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzamino nugalėtojai:

„5–6 klasių“ grupėje: Marta Astravaitė (Kupiškio r. Subačiaus gimnazija),

Simonas Matulevičius (Alytaus „Volungės“ progimnazija), Ariana Dzičkovska (Trakų gimnazija).

„7–8 klasių“ grupėje: Gintarė Jurčiukonytė (Šalčininkų r. Eišiškių gimnazija), Ąžuolas Račinskas (Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazija), Kotryna Kisielė (Vilniaus „Magis“ progimnazija).

„9–10 klasių“ grupėje: Emilis Urbonas (Vilniaus Žirmūnų gimnazija), Viltė Šeškauskytė (Plungės „Saulės“ gimnazija), Austėja Ročiūtė (Plungės „Saulės“ gimnazija).

„11–12 klasių“ grupėje: Taja Tamkevičiūtė (Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija), Ugnė Grybauskaitė (Vilniaus licėjus), Povilas Virbašius (Kauno Jono Jablonskio gimnazija).

„LR piliečių ir gyventojų“ grupėje: Justas Dijokas, Liudvikas Milašius, Rimantas Sabulis.

Geriausiai Konstituciją išmanantis pasaulio lietuvis: Pavel Kirjanas (Jungtinė Karalystė).

„Teisinį išsilavinimą turinčių ar teisę studijuojančių“ grupėje: Dimitrij Rancev, Dainius Kononovas, Ramūnas Lydis.

Vyriausio dalyvio titulas atiteko Edvardui Slušniui.

Aktyviausia šių metų mokykla tapo Jonavos Jeronimo Ralio gimnazija.

Šiemet Konstitucijos egzaminą laikė 25 823 Lietuvos piliečiai visame pasaulyje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)