„Smerkiu Šiaurės Korėjos atliktą ilgojo nuotolio balistinės raketos bandymą, kuris kelia grėsmę Indokinijos ir Ramiojo vandenyno regiono saugumui, pažeidžia Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijas ir ignoruoja tarptautinės bendruomenės valią. Lietuva solidarizuojasi su Japonija, Pietų Korėja ir kitais regiono partneriais“, – tviteryje pareiškė ministrė pirmininkė.

Pietų Korėjos kariuomenė penktadienį pranešė, jog Pchenjanas paleido tarpžemyninę balistinę raketą, ji nukrito netoli Japonijos. Tai dar vienas paleidimas, prisidedantis prie jau kelias savaites augančios įtampos tarp Vašingtono ir Šiaurės Korėjos, kuri, JAV žvalgybos nuomone, ruošiasi savo septintajam branduoliniam bandymui.

Japonijos teigimu, ši raketa savo veikimo nuotoliu galimai buvo pajėgi pasiekti JAV žemyninę dalį.

Šiaurės Korėja tvirtina, kad naujausia paleidimų banga yra atsakas į Vašingtono veiksmus, kuriais JAV siekia sustiprinti regiono saugumo sąjungininkių – Pietų Korėjos ir Japonijos – apsaugą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją