Kalėdų laukimas Lietuvoje dažniausiai prasideda ne nuo jausmo širdyje, bet nuo pagrindinių miesto gatvių. Bet ir tai skirstoma į tris etapus. Iš pradžių aptariama kaina, tada dar nebaigtos puošti eglės vaizdas, kol prasideda eglučių kovos. Bet kol nei vienas miestas eglės dar neįžiebė, o Vilnius tik patikrino, ar veikia girliandos, žmonės susikibo dėl jos grožio.

Įjungtas girliandas antradienio pavakarę išvydo vilniečiai. Po kelių akimirkų socialiniai tinklai jau mirgėjo eglės spalvų gama.

„Nežinau, man spalvos nelabai. Per marga“, – sakė viena vilnietė.

Kita irgi sutiko, jog kol kas – vaizdas nelabai.

„Bet nereikėtų dar vertinti taip iš anksto“, – sakė mergina.

LNK kita kalbinta vilnietė sakė, kad kol kas eglutė vidutiniška.

„Kukli tokia, bet gal taip ir reikia, nieko ekstravagantiško gal ir nebūtina dabar“, – kalbėjo moteris.

Taigi yra kam eglė pasirodė kukli, tačiau internautai žvelgia į pirmą papuošimo etapą ir beda pirštu į kainą – 230 tūkst. eurų kainuojanti eglutė, anot jų, neatitinka kainos.

Vilniaus kultūros centro direktorius Paulius Jurgutis buvo priverstas teisintis.

„Galiu nuraminti, kad pačio montavimo šiuo metu yra atlikta turbūt ne daugiau nei 25 procentai. Ir antradienį vyko testavimo darbai, jie buvo vykdomi laikantis gaminių gamintojų teikiamų algoritmų“, – sakė jis.

Taigi, sostinės eglė atrodys kitaip nei buvo matyti per jos patikrinimą.

„Visada žmonės yra linkę iš karto teisti, tai čia jau įprasta“, – teigė viena vilnietė.

Eglutė papuošta spalvą keičiančiomis girliandomis, kurios gali išgauti įvairių spalvų derinius. Internautams jie irgi nepatiko. Vieni matė Baltarusijos vėliavos spalvas, kitiems skirtingos spalvos primena LGBT vėliavą.

„Nežinau, manau, kad kažkam vis tiek nepatiks, kažkam patiks. Manau, kad nuo pirminio vaizdo tikrai pagerės ir bus normaliai. Neįmanoma, kad visiems patiktų“, – LNK sakė vilnietis.

Tačiau nors pasipiktinimas kilo, organizatoriai nenusileidžia ir nedetalizuoja, kaip atrodys sostinės eglė.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: