„Mes neturėjome nesutarimų. Buvo taktiniai nesutarimai kaip tam tikrus dalykus spręsti. Strategiškai mes visada buvome vienoje valtyje“, – sakė parlamentaras ir pridūrė, kad konservatorių partijoje diskusijų netrūksta.

„Taip, mes dažnai ginčijamės, bet jei užsienyje mes visiems sakome, kad lietuvių užsienio politikos vertybė yra vienybė – tai sugebėkime tai savo šeimose demonstruoti“, – teigė politikas kartu pripažindamas, kad kilusios trintys buvo pamoka.

„Man tai buvo tam tikra pamoka, kad jei ir yra nesutarimas, tai nespręsk jo viešai, spręsk šeimoje, nes ši šeima yra puolama nuolat. Nuo ryto iki vakaro jau 30 metų“, – nurodė Ž. Pavilionis.

Ž. Pavilionis nebuvo linkęs problemizuoti ir savo santykių su Prezidentūra. Įtampos tarp jo ir prezidento vyriausiosios patarėjos taip pat buvo viena iš priežasčių, kodėl jam prieš daugiau nei pusmetį teko atsisveikinti su nuo 2020 m. užimtu URK pirmininko postu.

„Institucijos turi veikti vieningai jeigu mes norime pasiekti rezultatų“, – teigė jis.

Be to, politiko teigimu, pagrindinis prioritetas šiose pareigose – siekti kartu su Vašingtonu Kremliui įrodyti, kad Rusijos pradėtas karas Ukrainoje buvo strateginė klaida.

„Artėja Vilniaus NATO viršūnių susitikimas, įvyko rimtas pokytis Vašingtone, mes turime strategiškai ištraukti Ukrainą – tai ginklai, narystė NATO, derybų pradžia Europos Sąjungoje, bet visur Vašingtonas tars savo žodį, kaip kad savo nacionalinėje saugumo strategijoje parašė, kad visi turi suprasti, jog Putinas turi suprasti, kad padarė strateginę klaidą. Tai mes padėsime Vašingtonui įrodyti, kad tai buvo didžiulė klaida ir norėtųsi, kad tai vyktų kuo greičiau. Į tą tikrai sutelksiu visą savo dėmesį“, – antradienį Seime žurnalistams teigė Ž. Pavilionis.

ELTA primena, kad Seimo konservatoriai antradienį apsisprendė dėl kandidato į Užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigas – juo tapo buvęs šio komiteto vadovas Žygimantas Pavilionis. Kiek anksčiau politikas iš URK pirmininko pareigų pasitraukė po to, kai kilo konfliktas su partijos lyderiais dėl politiko viešojoje erdvėje reiškiamos kritikos Vyriausybei „Belaruskalij“ trąšų gabenimo klausimu. Sulaukęs kritikos ir dėl pozicijos Prezidentūros atžvilgiu, pastarasis iš pareigų pasitraukė savo noru.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją