„Pastatas uždarytas iki dienos pabaigos, veikiausiais ir liks jis uždarytas, neveikia ir prekybos siuntų terminalai. Nebuvo sprogimas labai girdimas, nepaisant to, žala padaryta didelė“, – BNS sakė Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška.

Pasak jo, po pietų iš policijos bus laukiama atsakymo, ar po šio išpuolio žmonės gali jaustis saugiai, ar mieste taikomos pakankamos saugumo priemonės: laukiama įvykio aplinkos vertinimo ir išvadų dėl nusikaltimų prevencijos ateičiai. Meras sako, kas iš policijos nebuvo gavęs pranešimų, kad Kazlų Rūdos savivaldybėje būtų padidėjęs nusikalstamumo lygis.

„Mes iš naujo aptarsime klausimą, ar mieste turėtų būti išjungtas apšvietimas nuo 1 iki 5 valandos pagal Vyriausybės elektros energijos taupymo plano rekomendacijas. Šis sklypas, teritorija, mes matom, nuotraukas, buvo puikiai apšviesta“, – BNS sakė meras.

Kaip skelbta, Kazlų Rūdoje pirmadienio naktį buvo išsprogdintos prekybos centro „Maxima“ durys ir išplėštas SEB banko bankomatas. Banko atstovai komentarą dėl įvykio BNS žadėjo pateikti vėliau.

Kaip pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, pranešimas apie įvykį M. Valančiaus gatvėje buvo gautas 3.44 val.

„Į bankomatą buvo prileista dujų mišinio ir bankomatą susprogdinus, iš jo buvo pavogtos pinigų kasetės su jose esančiais pinigais. Sprogus bankomatui, pažiro stiklai, truputį pažeista ir stogo konstrukcija, sprogimas buvo didelis, stiklai pažirę dideliu spinduliu nuo parduotuvės patalpų“, – BNS sakė Marijampolės apskrities policijos atstovė Ieva Rinkevičiūtė.

Dėl įvykio buvo įvestas planas „Skydas“.

Ugniagesiai budėjo įvykio vietoje, kol atvyko viešojo saugumo ir kriminalinės policijos pareigūnai.

Įvykį tiria policija.

„Parduotuvė laikinai uždaryta, nukentėjusiųjų nėra, parduotuvė tuo metu nedirbo“, – BNS sakė „Maximos“ komunikacijos atstovas Tomas Bašarovas.

Šiuo metu patalpose patikrinimą atlieka pareigūnai, o vėliau darbus tęs „Maximos“ inžinieriai, jie atliks pastato konstrukcijos vertinimą.

„Parduotuvės veiklą atnaujinsime, sulaukę ekspertų išvadų, kad patalpos yra saugios eksploatuoti“, – rašoma T. Bašarovo komentare BNS.

M. Valančiaus gatvėje yra įsikūrusi vienintelė Kazlų Rūdoje esanti parduotuvė „Maxima“.

Padaryta žala ir nuostoliai yra tikslinami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją