Teisėjų tarybos pirmininkas, pirmininko pavaduotojas ir sekretorius dvejiems metams iš Teisėjų tarybos narių renkami slaptu balsavimu, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Pastaruosius metus Teisėjų tarybai vadovavo laikinoji Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininkė, šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Sigita Rudėnaitė, pavaduotojos pareigas ėjo LAT teisėja Egidija Tamošiūnienė, sekretoriaus – Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas Ramūnas Gadliauskas.

Teisėjų taryba yra vykdomoji teismų savivaldos institucija, užtikrinanti teismų ir teisėjų nepriklausomumą, ją sudaro 17 narių.

Teisėjų taryba renkama ketveriems metams.

Ji motyvuotai pataria prezidentui dėl teisėjų skyrimo, paaukštinimo, perkėlimo ir atleidimo iš pareigų, dėl teismų pirmininkų, pirmininkų pavaduotojų, skyrių pirmininkų skyrimo ir atleidimo iš pareigų, taip pat pataria dėl teisėjų skaičiaus teismuose nustatymo ar pakeitimo.

Teisėjų taryba taip pat sudaro įvairias teisėjų savivaldos institucijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją