LRT Tyrimų skyriaus teigimu, naudodamasis neskaidria schema Kauno mero Visvaldo Matijošaičio sūnus, miesto tarybos narys Šarūnas Matijošaitis už mažesnę nei rinkos kainą įgijo 2,5 mln. eurų vertės žemės sklypų.

„Kažkas turi labai ribotą liguistą fantaziją. Neuždrausi – tegul sau fantazuoja. Atkartojamas tas pats šmeižtas, kaip ir prieš ankstesnius 2019 m. savivaldos rinkimus. Net autorystė identiška. Sklypas prie Lampėdžio pirktas prieš daugiau kaip dešimtmetį, o šiandien jis aprašomas kaip kažkokia 2019 metų sensacija? Tai gėdingas melas“, – BNS jo atstovo perduotame komentare sakė meras.

Jis turėjo omenyje 2019-aisiais LRT Tyrimų skyriaus skelbtą publikaciją apie tai, jog vieno iš draustinių buferinėje zonoje mero valdoma bendrovė „Vici Investments“ įsigijo žemės ir prieš pat tarybos sprendimą užregistravo mažiausiai 15 sklypų. Prieš šiuos sprendimus taryba pakoregavo dviejų miesto draustinių planus.

„Turbūt kiekvienas blaivaus proto žmogus supranta, kokiu tikslu šitaip manipuliuojama. Vėl artėja rinkimai – vėl prasideda purvini žaidimai, bet tikrai į juos nesivelsiu“, – tikino V. Matijošaitis.

LRT ketvirtadienį skelbiamame tyrime nurodyta, kad per dvi V. Matijošaičio kadencijas jo sūnus pasinaudodamas galimai neskaidria schema per tarpininkus iš asmenų, kuriems būdavo atkuriamos teisės į žemę, iš viso įsigijo 34 sklypus patraukliausiuose Kauno rajonuose.

Registrų centro duomenimis, bendra šių sklypų vertė siekia per 2,5 mln. eurų, tačiau nekilnojamojo turto ekspertų vertinimu, reali jų vertė gerokai didesnė.

STT teigia, jog sklypų įsigijimą vertina ir šiuo metu atliekamame Kauno savivaldybės administracijos korupcijos tyrime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)