Kaip teigama TS-LKD frakcijos pranešime žiniasklaidai, Paulius Lukševičius tikina, kad frakcija nori gauti atsakingų asmenų atsakymus, kaip mieste galėjo susidaryti tokia situacija, ir planuoja kreiptis į teisėsaugos institucijas.

„Kyšių stiklainiuose skandalas įtraukęs Kauno savivaldybės vadovus buvo tik vienas iš indikatorių apie labai dideles, sistemines problemas aukščiausiuose miesto valdžios sluoksniuose. Šiandien žiniasklaidoje pasirodęs tyrimas apie mero šeimos narių skandalingai privatizuotus sklypus yra dar vienas faktas, patvirtinantis labai skaudžią realybę Kaune.

Skubiai organizuojame frakcijos posėdį ir prašysime atsakingų asmenų pateikti atsakymus. Manau, kad šias schemas turės tirti ir teisėsaugos institucijos“, – pranešime teigia Kauno miesto savivaldybės TS-LKD frakcijos seniūnas P. Lukševičius.

Organizuojamame posėdyje bus kviečiami dalyvauti Kauno savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis, Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius, Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, Nacionalinės žemės tarnybos Kauno miesto skyriaus atstovai.

Ketvirtadienį LRT Tyrimų skyrius paskelbė duomenis, kad Šarūno Matijošaičio už mažesnę nei rinkos kainą įsigytos žemės vertė siekia mažiausiai 2,5 mln. eurų. Vadovaujantis tyrimo informacija, šioje schemoje dalyvavo ne tik meras ir jo sūnus, šeimos verslų advokatė, bet ir savivaldybės darbuotojai. Aiškėja, kad įgytų sklypų aplinka ir reikalinga infrastruktūra taip pat tvarkoma už miesto pinigus.