„Galbūt tam tikra prasme galima taip matyti, nes tai yra pagrindinis dokumentas, pagal kurį gyvena Vyriausybė be Konstitucijos, bet kitąmet gyvens tie mūsų sprendimai, pokyčiai, kuriuos mes esame susiplanavę, jie priklauso nuo šito dokumento. Tai tam tikra prasme taip“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Armonaitė.

Be to, ministrė pažymi, kad 2023 metų biudžeto projektas parengtas atsižvelgiant į Laisvės partijos programą. Todėl, anot jos, dėl jo palaikymo neturėtų kilti abejonių.

„Kita vertus, Laisvės partijoje yra ir kitų projektų, labai svarbių, mes esame pasakę pačioje savo kadencijos pradžioje, kad į koaliciją jungiamės dėl to, kad būtų įgyvendinta mūsų programa. Jei kalbame apie biudžetą, mes matome, kad mūsų programa yra įgyvendinta šitame projekte tikrai sakau tą labai labai tvirtai. Ne tik dėl dalykų dėl verslo, bet, pavyzdžiui, švietimui, moksliniams tyrimams, eksperimentinei plėtrai, ką mes visą laiką sakome, kad reikia žiniomis grįstos ekonomikos – 270 mln. eurų reikšmingos sumos. Tai tuo mes patenkinti. Yra kitų projektų, kurie liečia žmonių gyvenimus, kur irgi norime palaikymo savo partnerių ir pasitikėjimo“, – nurodė A. Armonaitė.

Valdančiųjų konservatorių stovykloje kilo diskusijos dėl 2023 m. biudžeto. Nesutarimus sukėlė BFK pritarimo sulaukęs įstatymo projektas, kuriuo siekiama neterminuotai pratęsti lengvatinio 9 proc. PVM taikymą maitinimo paslaugoms, visų rūšių meno ir kultūros įstaigų, meno ir kultūros renginių, sporto renginių, sporto klubų lankymui bei atlikėjų teikiamoms atlikimo paslaugoms. Tarp įstatymo projektą registravusių Seimo narių yra ir Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Mykolas Majauskas, Kazys Starkevičius, Mindaugas Skritulskas ir Antanas Čepononis.

Į tai, kad konservatoriams priklausantis BFK pirmininkas M. Majauskas palaiko su Vyriausybe nesuderintus projektus aštriai sureagavo TS-LKD struktūros. Jos pareikalavo M. Majauską atsitraukti nuo šios iniciatyvos. Kitu atveju, tvirtina partijos organai, politikui gresia netekti BFK pirmininko posto ar net narystės partijoje.

Po kilusių diskusijų premjerė Ingrida Šimonytė pripažino, kad balsavimą dėl 2023 metų biudžeto bus galima vertinti ir kaip balsavimą dėl pasitikėjimo jos vadovaujamu Ministrų kabinetu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją