Rytų Ukrainoje esančiame Iziume naktimis jau šalta – apie 1 laipsnį. Ir tai tik ruduo. Dar teks ištverti žiemą namuose, kuriuose gresia griūtis. Degalinėje galima pripildyti dujų balionus, bet retai.

„Neaišku, kas bus toliau. Prašau, brangus Dieve, paversk viską į gerą, tegul viskas pagaliau baigiasi“, – sakė viena vietos gyventoja.

JAV pareiškė, kad su sąjungininkais diskutuoja, kaip padėti Ukrainai susidoroti su elektros tiekimo nutraukimu. Esą ieškoma būdų, kaip aprūpinti Ukrainą elektros generatoriais, šildymo, vandens valymo ir kita specialia įranga, Rusijai sąmoningai naikinant kritinę infrastruktūrą.

Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis pareiškė, kad šalies Vyriausybė deda visas pastangas padėti žmonėms. Priimtas sprendimas, kad importuojant šildymui reikalingas prekes, joms nebus taikomas PVM ir įvežimo muitas.

Spaudžiant JAV, Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio reikalavimai dėl derybų su Rusija švelnėja. Esą iš V. Zelenskio nurodymų dingo Vladimiro Putino pasitraukimas iš valdžios. Taip remdamasis šaltiniais skelbia naujienų portalas „Politico“.

O štai britų žvalgyba skelbia, kad sprogdintas Krymo tiltas visų pajėgumu galės veikti greičiausiai po metų. Tilto veikla visu temptu okupantams svarbi, nes juo gabenami kariai ir ginklai į Krymą.

Iranas giriasi, kad su oficialu vizitu į valstybę atvyko Rusijos nacionalinio saugumo tarnybos sekretorius Nikolajus Patruševas. Jo tikslas yra greičiausiai išgauti Irano pažadą dėl balistinių raketų pardavimo Rusijai.

„Sky News“ skelbia, kad Rusija į Iraną atskraidino 140 milijonų eurų grynųjų ir atrinktų JAV ir Jungtinės Karalystės ginklų mainais už dešimtis mirtinų bepiločių orlaivių naudojimui kare Ukrainoje.

Tuo metu JAV žvalgyba teigia turinti informacijos, kad Šiaurės Korėja tiekia Rusijai artilerijos sviedinius. Praėjusią savaitę JAV Vyriausybė apkaltino Šiaurės Korėją slapta remiant Rusiją karine technika. Pasak šaltinių – šalis mėgina užmaskuoti sviedinių tiekimą per kitas šalis. Pavyzdžiui, per Artimuosius Rytus.

„Šiaurės Korėja slapta tiekia Rusijai reikšmingą artilerijos sviedinių skaičių. Mes ir toliau stebėsime šią situaciją, bet kol kas negaliu pateikti jokios papildomos informacijos“, – teigė Pentagono atstovas Pat Ryder.

Karas Ukrainoje

Karo Ukrainoje iniciatorius V. Putinas po ilgokos pertraukos surengė parodomąjį karinį šou savo liaudžiai. Raudonojoje aikštėje ukrainiečių teroro dirigentas apžiūrėjo II Pasaulinio karo muziejaus eksponatus.

Internautai jau juokiasi, kad V. Putinas eksponatus tikrina, nes jie tuoj pat iškeliaus į frontą, nes rusų pajėgoms desperatiškai reikalingas pastiprinimas.

Šis minėjimas vyksta, kai Rusija patiria nesėkmes jau aštuonis mėnesius vykstančiame kare Ukrainoje.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: