JAV gyvenęs viešųjų ryšių specialistas Arūnas Pemkus laidoje pakomentavo preliminarius rezultatus ir sako, kad respublikonams tai buvo šaltas dušas.

„Pirmiausia reikia atsižvelgti į tai, kad baigiasi kovido laikotarpis, infliacija Amerikoje yra didžiausia per daugiau nei keturiasdešimt metų, taip pat karas Ukrainoje, padidėjusi įtampa su Kinija ir respublikonai turbūt tiesiog neišnaudojo demokratų silpnybių. Per daug valstijų pasitikėjo Trumpo išėjimu, kad jis padės patempti kai kurias valstijas į viršų, kai kuriose valstijose atsisakė jo „pagalbos“, žinodami, kad tai niekaip nepadės. Man atrodo, kad čia yra ir paties Trumpo įvertinimas tarp respublikonų, jog jis nepatemps. Respublikonams šie rinkimai buvo šaltas dušas. Norėčiau dar pasakyti, kad Atstovų rūmuose toli gražu iki galo nėra suskaičiuota viskas, man atrodo, kad respublikonų rezultatas Atstovų rūmuose bus gana ženklus, – sako pašnekovas. – Respublikonams, kad turėtų daugumą, trūksta devyniolikos vietų iš penkiasdešimt kelių, taigi labai nesunkiai pasieks tai.“

Savo ruožtu apžvalgininkas Aidas Puklevičius teigia, kad Amerikai daug didesnė grėsmė kyla iš Kinijos, o Putinas ir Rusija tam tikra prasme yra „rakštis užpakalyje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)