„Šiandien labai gailiuosi dėl tokio savo elgesio“, – aiškino šiuo metu mažiausiai net 23 kartus teista Ramunė Šamarina.

Ši moteris teisėsaugos pareigūnams yra gerai žinoma ne tik Vilniuje – jai iškeltos baudžiamosios bylos šiuo metu taip pat yra nagrinėjamos ir Plungės, Klaipėdos, Kauno teismuose. Visi jos anksčiau „uždirbti“ teistumai yra susiję su vagystėmis ir neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis.

Būtent su narkotikais yra susijusi ir byla, išnagrinėta Vilniaus miesto apylinkės teisme – R. Šamarina buvo pripažinta kalta ne tik dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, bet ir dėl pasipriešinimo pareigūnams. Už šiuos nusikaltimus teisėjas Ovidijus Ramanauskas jai skyrė 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bet ją subendrino su kitais nuteistajai paskelbtais nuosprendžiais, todėl ji turės kalėti beveik 3 metus.

Ikiteisminis tyrimas dėl R. Šamarinos padarytų nusikaltimų buvo pradėtas jos vestuvių dieną – dėl anksčiau įvykdytų nusikaltimų moteris bausmę atlikinėjo Vilniaus pataisos namuose atvirosios kolonijos sąlygomis, todėl dienos metu laisvai galėjo išeiti iš įkalinimo įstaigos teritorijos. Taip tądien ji ir padarė – išėjusi susituokė su savo taip pat kalėjimo duonos ragavusiu draugu, kuris kaip tik tądien buvo išleistas iš pataisos namų, nes jau atliko jam skirtą bausmę.

Vestuvių proga įkalinimo įstaigos administracija R. Šamarinai įteikė dovaną – ilgalaikį pasimatymą su ką tik į laisvę išleistu sutuoktiniu. Ir, kaip paaiškėjo, šiam pasimatymui moteris labai ruošėsi – kadangi nuteistiesiems yra draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, dar tą patį rytą prie Vilniaus geležinkelio stoties iš nenustatyto asmens įsigijo narkotinių medžiagų.

Asociatyvi nuotrauka
Nors ir kalėjo atvirosios kolonijos sąlygomis, R. Šamarina žinojo, kad pareigūnai akylai stebi iš laisvės į įkalinimo įstaigos teritoriją grįžtančius nuteistuosius, todėl kvaišalus kaip reikiant paslėpė savo kūno ertmėse.

Kai po oficialios santuokos ceremonijos moteris su sutuoktiniu sugrįžo į pataisos namus, pirminę apžiūrą atlikę pareigūnai nieko įtartino nepastebėjo, todėl šiai nurodė eiti į ilgalaikių pasimatymų kambarį. Netrukus čia turėjo būti atvestas jos sutuoktinis.

Bet, kaip vėliau paaiškėjo, vienas pataisos namų pareigūnas tuo metu savo kolegas jau buvo įspėjęs, kad R. Šamarina kūno ertmėse gali slėpti narkotinių medžiagų – apie tai, kad moteris planuoja įsinešti kvaišalų, jis buvo gavęs operatyvinės informacijos. Būtent dėl to jau pareigūnų apžiūrėtą kalinę pataisos namų pareigūnai nutarė apžiūrėti dar kartą – šią procedūrą turėjo atlikti viena įkalinimo įstaigos pareigūnių.

Tačiau ji taip ir nesuspėjo – kai R. Šamarina pasimatymų kambaryje laukė jaunikio, čia užėjo vienas pareigūnų ir pamatė, kad nuteistoji jau yra išsitraukusi švirkštą, taip pat kažką slepia delne. Kai prižiūrėtojas pareikalavo parodyti, ką ši turi ir atiduoti šiuos daiktus, moteris dar nesitikėjo, kad rimtai įkliuvo – paprašė leisti suvartoti kvaišalus, juk ji – nuotaka.

Bet pareigūnas nesileido į kalbas – dar kartą pareikalavo atiduoti draudžiamus daiktus. Kadangi R. Šamarina nesutiko, tarp jų kilo grumtynės, į kurias netrukus įsivėlė ir daugiau pareigūnų.

„Reikalavau atiduoti daiktus, kuriuos ji laikė rankose, tačiau nuteistoji numetė tik švirkštą – rankoje laikomo paketo atiduoti nesutiko ir į jai duotus nurodymus nereagavo, – pasakojo pataisos namų pareigūnas. – Kai priartėjau prie nuteistosios, ji mane atstūmė, prašė jai leisti suvartoti, ką turi savo delne ir parodė ten laikytą paketėlį. Tuomet pakartotinai nurodžiau, kad nesipriešintų ir atiduotų, ką turi rankoje, tačiau R. Šamarina, vėl prie jos priartėjus, stipriai rankos alkūne mane pastūmė ant pasimatymų kambaryje buvusios lovos. Tada aš rankomis sugriebiau jai už dešinės rankos riešo, neleisdamas praryti kumštyje laikomo paketėlio, – taip mes kartu nukritome ant lovos. Gulėdama nuteistoji ėmė muistytis rėkdama, kad nieko neturi, reikalavo ją paleisti.“

Anot pataisos namų darbuotojo, priešindamasi nuteistoji nuo lovos nuvirto ant grindų ir vėl bandė rankoje laikomą paketą praryti, bet tam kelią užkirto kitas į pasimatymų kambarį atėjęs pareigūnas.

„Tada jis paėmęs nuteistajai už kairės rankos užvedė ją už nugaros, o aš stengiausi paimti kumštyje suspaustą paketėlį, tačiau nepavyko – ji toliau priešinosi ir stengėsi ištrūkti, naudodama fizinę jėgą aktyviai muistėsi ir stumdėsi“, – pareigūno teigimu, tuo metu į pasimatymų kambarį užėjo dar kitas pareigūnas, kuris iš R. Šamarinos kumščio ištraukė paketėlį, tačiau paketėlyje buvęs turinys pabiro ant grindų.

Pas Ramunę Šamariną rastos narkotinės medžiagos
„Paketėlio turinį – folijos lankstinuką ir iš jo išbyrėjusius neaiškios kilmės baltos ar gelsvos spalvos miltelius vyriausiais tyrėjas surinko į polietileninę pakuotę ir paėmė ant palangės jos numestą medicininį švirkštą“, – pareigūno teigimu, agresyviai nusiteikusi ir teisėtų reikalavimų nevykdžiusi nuotaka iš pasimatymų kambario buvo nuvesta į kamerų tipo patalpą.

„Pasimatymas buvo nutrauktas“, – pridūrė kitas pareigūnas.

Kai surinktus miltelius ištyrė ekspertai, paaiškėjo, kad R. Šamarina į pataisos namų teritoriją buvo įsinešusi karfentanilio ir difenhidramino, kurių bendras svoris – 1,089 g. Karfentanilis yra įtrauktas į narkotinių medžiagų sąrašą.

Vestuvių „puotos“ įkalinimo įstaigoje taip ir nesuspėjusi surengti ir pirmąją naktį kameroje, o ne jaunikio glėbyje praleidusi R. Šamarina pripažino, kad vestuvių dieną planavo vartoti narkotines medžiagas, taip pat neslėpė ir to, jog pasipriešino įkalinimo įstaigos pareigūnams, kai šie bandė užkirsti kelią jos linksmybėms.

„Narkotikų nusipirkau prie Geležinkelio stoties, o paskui juos įsinešiau į pataisos namus – likusi viena pabandžiau jas suvartoti, bet to padaryti nepavyko, nes į pasimatymo kambarį atėjo pataisos namų pareigūnai, – per apklausą nedaugžodžiavo R. Šamarina. – Vienas pareigūnas pareikalavo, kad atiduočiau turėtas medžiagas, bet aš nepaklusau – nuo savęs atstūmiau pareigūną, nes norėjau jas praryti. Kai pareigūnas sugriebė mane už rankos, siekdama ištrūkti muisčiausi ir kartu su juo nugriuvome ant lovos, bet narkotikų man taip ir nepavyko praryti – jie buvo rasti ir išimti.“

Moteris taip pat pridūrė, kad dėl tokių savo veiksmų labai gailisi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)