Pasak ekspertų, ukrainiečiai toliau bando išmušti agresorių iš Jahidnės, esančios Svatovės sektoriuje, tačiau pasistūmėti nepavyksta.

Tęsiasi atakos Novoselivskės – Kuzimivkos ruože, rusai ginasi.

Jie siekia išlaikyti tiek pačias gyvenvietes, tiek svarbias kelių sankirtas.

Karą ima jausti ne tik Rusijos provincija

„Smulkmena, bet malonu: į nelaisvę paimtas 21 rusų mobilizuotasis, t.y. agresoriui būrys karių minus. Į nelaisvę paimti mobilizuotieji iš Maskvos, tad karą ima jausti ne tik Rusijos provincija“, – teigia jie.

Ukrainiečių pastangos pulti nuo Jampolivkos link Kreminos nėra sėkmingos, kelyje Torskė – Kremina įsitvirtina rusai.

Jie užėjo į Dibrovos ir Kuzminės gyvenvietes ir įsirenginėja ten pozicijas.

Tačiau minėtame kelyje rusų placdarmas išsikiša į „niekieno žemę“ apie 7 km, jo plotis siekia nuo 12 km iki 3,5 km., tai reiškia, kad jis iš trijų pusių dengiamas ukrainiečių artilerija.

„Kelių čia nedaug, tad Ukrainos artileristai gali sėkmingai atakuoti ne tik rusų pozicijas, bet kas dar svarbiau – agresoriaus tiekimą. Tuo pačiu ukrainiečiai sustiprino ir išplėtė savo pozicijas šiauriniame Siverskij Doneco krante. Čia sukurtas tvarus placdarmas leis ukrainiečiams judėti miškingoje vietovėje ir smogti netikėtus smūgius orkams“, – rašo karybos žinovai.

Pasak jų, viską sudėjus, galima daryti atsargią prielaidą, kad agresorius Dibrovos ir Kuzminės ruože neužsibus.

Pareiškė, kad juos ne taip suprato

Karo ekspertų teigimu, pirmadienį kažkas tikrai vyko Bilohorivkoje.

Anksčiau rusai buvo paskelbę, kad įžengė į gyvenvietę, o iš ukrainiečių pranešimų dingo žinios apie okupantų artilerijos smūgius šioje teritorijoje.

Tačiau antradienį rusai socialiniuose tinkluose suskubo pranešti, kad juos ne taip suprato, esą jie kalbėjo apie kitą Bilohorivką (kuri prie Berestovės).

„Tik atkreipsime dėmesį, kad čia agresorius veikia jau seniai – kontroliuoja pusę kaimo, o kita dalis yra „niekieno žemė“. Tad ką jie ten „išlaisvino“ sunku suprasti. Tuo pačiu Bilohorivka (Luhansko sr.) grįžo į ukrainiečių Generalinio štabo pranešimus. Skelbiama, kad agresorius atakavo, bet jo puolimas buvo atmuštas“, – rašo ekspertai.

Prie Bachmuto nelengva

Soledaro – Bachmutskės ruože situacija ir toliau išlieka įtempta, tačiau ukrainiečiai neužleidžia pozicijų ir kontratakuoja. Pagrindinių agresoriaus pastangų perkėlimas į šį ruožą rodo, kad jis šiuo metu nepajėgus pradėti Bachmuto šturmo, tad ieško kitų variantų.

Prie paties Bachmuto, anot ekspertų, taip pat nelengva, tačiau Ivanhrado – Opytnės ruože kiek ramiau.

„Agresorius bandė pulti miesto pietrytinėse prieigose, tačiau iškeliavo pas raguotąjį“, – rašo ekspertai.

Tęsiasi kautynės kelio Horlivka – Bachmutas pietuose. Pozicijos svarbioje kelių sankirtoje prie Majorskės eina iš rankų į rankas.

Sunkios kautynės Pervomaiskės – Opytnės ruože tęsiasi. Visos agresoriaus pastangos pralaužti ukrainiečių gynybą ir išeiti į jų gynybos gilumą nebuvo sėkmingos.

Prie Marijinkos verda sunkios kautynės dėl kelių sankirtos, vedančios į Krasnohorivką.

Anksčiau okupantai buvo šį kelią perkirtę, dabar bando į savo rankas perimti visą sankirtą.

Į Donecką atvyko rusų prokurorai

Mūšio lauke Vuhledaro kryptyje toliau iniciatyvą turi ukrainiečiai. Žinoma, mūšis nesibaigė, tačiau Pavlivkos ir Novomychailivkos šturmas rusams akivaizdžiai „nepaėjo“.

„Tuo pačiu rusų propagandistai ėmėsi skalbti kariškių mundurą. Pasirodė filmukai, kuriuose žmonės prisistatantys 155-os jūrų pėstininkų brigados kariais sako, kad „mūšis prie Pavlivkos sunkus, yra nuostolių, bet viskas normaliai, stumiamės į priekį“. Turbūt neatsitiktinai jų veidai užbliūrinti, balsai pakeisti – orkams nesinorėtų, jei OSINT (atvirų šaltinių žvalgybos) specialistai juos atpažintų ir paaiškėtų, kad tai su minėtais jūrų pėstininkais nieko bendra neturintys kokie „tik tok“ kareivėliai, nusifilmavę toli toli nuo Pavlivkos“, – rašo ekspertai.

Pasak jų, o kad rusų jūrų pėstininkams ir kitiems daugiau nekiltų „kenkėjiškų“ minčių į viešumą kelti „neegzistuojančias“ problemas, į Donecką atvyko rusų prokurorai.

Zaporižios srityje tradiciškai vyksta žvalgyba, artilerija, lokalūs susidūrimai. Kontaktinė linija ir toliau nejuda.

Rusai ėmė transliuoti žinias, neva ukrainiečiai puola Chersono sektoriuje nuo Posad Pokrovksės, tačiau patvirtinančių duomenų kol kas nepavyko gauti.

„Neatmestina, kad tai dar vienas rusų išgalvotas ukrainiečių puolimas, siekiant vidinei auditorijai parduoti išgalvotą pergalę prieš fašistus“, – svarsto jie.

Virš Sevastopolio antradienį dirbo rusų oro gynyba.

„Turbūt išsigando šen bei ten skraidančių neužgesintų cigarečių nuorūkų“, – ironizuoja „Locked N‘ Loaded“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)