Už tai, kad laikinoji tyrimo komisija būtų sudaryta, pasisakė 50 Seimo narių, prieš buvo 61, susilaikė 4.

Balsavime nedalyvavo keturi Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ parlamentarai.

Dvi iš jų – R. Baškienė ir L. Mogenienė, jas Seimo plenarinių posėdžių salėje balsavimo metu užfiksavo Lietuvos regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė.

„Klausiate, o kaip Sauliaus Skvernelio frakcija dirba su konservatoriais? Kad ir šiandienos pavyzdys balsuojant dėl laikinosios komisijos A. Bilotaitės veiklai tirti. Dvi Seimo narės iš „Vardan valdžios“ sėdi salėje ir nebalsuoja. Taip tikintis užgarantuoti, kad net ir nedalyvaujant didesniam valdančiųjų skaičiui opozicija turėtų mažiau balsų“, – feisbuke po balsavimo rašė ji.

Seimo narė patalpino to įrodymą – nuotrauką, kurioje įamžintos R. Baškienė ir L. Mogenienė.

„Apmaudu, – apie tai Delfi paklausta sakė R. Baškienė. – Buvo pakeistas balsavimo laikas. Mes pabalsavome pabalsavome ir 12 val. 30 min. turėjo prasidėti kitas balsavimas. Mes su L. Mogeniene pabalsavę išėjome atsigerti arbatos, begeriant arbatą girdime, kad jau tribūnoje kalba. Galvojome, kad balsavimas bus nustatytu laiku. Atbėgame tekinos, tik spėjame atsisėsti ir kišti kortelę, o balsavimo stulpelis pasibaigęs – nesuspėjau“.

R. Baškienė pabrėžė, kad ji buvo tarp pasirašiusiųjų už tokios komisijos įsteigimą, drąsiai išreiškusi tokią poziciją.

„Tiesiog apmaudžiai nespėjome atlikti pareigos balsuojant. Aš galiu padėkoti kolegei, kuri tokia dėmesinga mano atžvilgiu, nes ji manęs – tiesiai šviesiai, nekenčia ir nemėgsta. Gal dėl jos ir teko palikti „valstiečius“, – apie buvusią frakcijos kolegę A. Širinskienę kalbėjo Seimo narė.

R. Baškienė stebėjosi, kodėl A. Širinskienė nepaminėjo, kad balsavime nedalyvavo 7 „valstiečiai“, nedalyvavusių buvo ir tarp kitų opozicinių frakcijų.

Komentuodama A. Širinskienės abejones, kad balsavime ji su kolege nedalyvavo ne šiaip sau, R. Baškienė tikino, kad A. Širinskienė esą visada užsiėmė intrigomis, suskaldė „valstiečių“ frakciją, o dabartinis jos elgesys, bandant parodyti, esą demokratai viena sako, kita daro, tėra tų intrigų tąsa.

Nebuvo įdėjusi kortelės

L. Mogenienė Delfi teigė, kad jai balsavime nepavyko sudalyvauti dėl nesusipratimo.

Anot Seimo narės, ji su R. Baškiene buvo išėjusi iš salės, o kai grįžo ir bandė balsuoti dėl šio klausimo, nepastebėjo, kad balsuoja neįdėjusi kortelės.

„Žiūriu, kodėl nesibalsuoja, matau, kad kortelė neįdėta. Pamačiau, kad skirtumas ne vieno balso, tai ir nešokau prie mikrofono dėl protokolo, o reikėjo, ko gero, pagal visą tą ažiotažą. Apsižioplinu, prisipažįstu“, – kalbėjo ji.

Parlamentinį tyrimą dėl pernai prie Seimo vykusių riaušių valdymo ir Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado atleidimo priežasčių inicijavo 57 opozicijos parlamentarai.

Tačiau Seimo salėje siūlymą palaikė mažiau – 50 Seimo narių. Be jau minėtų demokratų ir 7 „valstiečių“, balsavime iš opozicijos nedalyvavo 3 socialdemokratai, 1 Lietuvos regionų frakcijos narys.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas S. Skvernelis antradienį dar kartą pabrėžė, kad Laikinosios komisijos sudarymas yra tinkama priemonė išsiaiškinti vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės atsakomybę organizuojant praėjusiais metais vykusių riaušių malšinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)