Vietoj ministrės Netauriųjų metalų laužo ir atliekų supirkimo įstatymo pakeitimus pateikti atvykus I. Valeškaitei, pertraukos iki kito posėdžio paprašė „valstiečių“ atstovė.

„Norėčiau paklausti, kodėl ne ministrė pristato. Pirminėje darbotvarkėje buvo ministrė (įrašyta kaip klausimo pranešėja – BNS), šiuo metu ji turi būti salėje ir balsuoti už projektus. Tada prašome pertraukos, palauksime ministrės“, – pareiškė Guoda Burokienė.

Seimo posėdžiui pirmininkavęs konservatorius Jurgis Razma tvirtino, kad ministrams negalint viceministrai turi įgaliojimus pristatyti pataisas.

„Dėl ministrės kažkokių svarbių planų darbų yra pasikeitimai“, – teigė jis.

„Negalima iš opozicijos atimti tokios teisės karštai norėti matyti pranešėja pačią ministrę, galbūt jiems pasiseks ir kitame posėdyje tokia galimybė atsiras“, – pridūrė J. Razma.

Pertrauka paskelbta bendru sutarimu, be balsavimo.

Pataisos leistų maždaug 220 įmonių, superkančių juodųjų ir spalvotųjų metalų laužą, Statistikos departamentui nebeteikti informacijos apie įsigytą ir realizuotą dešimties netauriųjų metalų rūšių laužą ir atliekas. Taip siekiama pagerinti verslo aplinką ir mažinti administracinę naštą.

Dabar metalų supirkėjai turėjo informaciją teikti apie alavo, aliuminio, cinko, švino, plieno, vario, bronzos, žalvario, ketaus ir nikelio laužą.

2021 metais iš metalų atliekų produktus gamino devyni atliekų tvarkytojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)