Užsienio žiniasklaidoje pasirodė žinia, kad JAV prezidento Joe Bideno administracija privačiai paragino Ukrainos vadovus parodyti, kad jie yra pasirengę derėtis su Rusija ir atsisakyti savo viešos pozicijos, kad prie derybų stalo nesės tol, kol valdžioje bus V. Putinas. Joje taip pat skelbta, kad tarp Amerikos ir Rusijos atstovų vyksta konfidencialūs pokalbiai, kuriuos tikimasi sumažinti riziką, jog karas Ukrainoje išplis.

„Dabar visa ta Putino galia, kokią jis dar turi – lobizmas, diplomatinė įtaka nukreipta į tokį akcentą, kad reikia paliaubų, kad reikia fiksuoti, kas dabar yra, kad reikia nutraukti karo veiksmus. Ir tokių raginimų pasigirsta kiekvieną dieną, jau ir Egipto prezidentas ragino, kad pasaulis pavargo, kad energetinė krizė, kad reikia nutraukti kovos veiksmus. Putinui to dabar nepaprastai reikia, jam reikia iškovoti pauzę, kad ji galėtų atgauti jėgas ir turbūt vėl surinkęs resursus pavasarį eiti toliau,“ teigia buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas LInkevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)