„Tikrai nesvarstau šiuo metu jokių pasiūlymų, pagrindinis mano darbas yra koncentruotis į valstybės biudžeto priėmimą, tai darau kiekvieną dieną ir stengiuosi, kad jis būtų priimtas kaip įmanoma greičiau“, – ketvirtadienį TV3 televizijai teigė M. Majauskas.

„Sulaukiau, taip (pasiūlymų pereiti į kitas politines jėgas – ELTA). Bet, kaip ir minėjau, nesvarstau jokių pasiūlymų, atėjau į Seimą su Tėvynės Sąjunga, dirbu visų pirma Biudžeto ir finansų komitete, pagrindinis mano darbas yra ne partijai, o Seimui ir Biudžeto ir finansų komitetui. Stengiuosi tą darbą padaryti kaip įmanoma profesionaliau“, – pridūrė jis.

Politikas nenorėjo leistis į platesnes diskusijas apie kitų politinių jėgų pasiūlymus, nes šiandien, anot jo, svarbiausia sutarti, ar ateinančiais metais bus didinami mokesčiai.

„Nenoriu leistis į plačias diskusijas, nes šiandien pagrindinis reikalas yra sutarti, kaip gyvensime ateinančiais metais, bus didinami mokesčiai ar nebus. Stengiuosi užtikrinti ir laikytis nuoseklios pozicijos, kiek įmanoma laikyti vartus, kad mokesčiai niekam nedidėtų“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie konservatorių partijos prezidiumo ultimatumą dėl jo teikiamų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų maitinimo, sporto ir kultūros sektoriams, M. Majauskas tvirtino apie kolegas galintis pasakyti tik geriausius žodžius, tačiau jo manymu, partinė drausmė reikalinga yra biudžeto priėmimo, o ne svarstymo stadijoje.

„Šioje situacijoje galiu užtikrinti, kad apie savo kolegas pasisakau tik geriausius žodžius, nes stengiamasi užtikrinti drausmę, kad biudžetas būtų priimtas ir mano supratimu ta drausmė labai reikalinga biudžeto priėmimo stadijoje, tačiau diskusijos svarstymo stadijoje yra natūralus dalykas. Biudžeto ir finansų komitetas labai aiškiai ir nuosekliai visuomet sakė, kad smulkiam verslui mokesčiai neturi būti didinami, aš negalėjau pasirašyti komiteto išvados po mokesčių didinimų, todėl priėmėme sprendimą, kad ateinančiai metais sportui, kultūrai, maitinimo sektoriui mokesčiai nedidės“, – tvirtino BFK pirmininkas.

„Suprantu Vyriausybės nerimą ir kviečių dalykinei diskusijai paieškoti sprendimų, kaip galėtume priimti ateinančių metų biudžetą nedidinant mokesčių“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad spalio viduryje BFK pritarė įstatymo projektui, kuriuo siekiama neterminuotai pratęsti lengvatinio 9 proc. PVM taikymą maitinimo paslaugoms, visų rūšių meno ir kultūros įstaigų, meno ir kultūros renginių, sporto renginių, sporto klubų lankymui bei atlikėjų teikiamoms atlikimo paslaugoms.

Už įstatymo projektą balsavo 9 BFK posėdyje dalyvavę Seimo nariai, susilaikė vienintelis Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys Matas Maldeikis.

Tarp įstatymo projektą registravusių Seimo narių yra ir Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai M. Majauskas, Kazys Starkevičius, Mindaugas Skritulskas ir Antanas Čepononis.

Konservatorių partijos prezidiumas buvo įpareigojęs konservatorių frakciją Seime neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų pasiūlymų kitų metų valstybės biudžeto projektui.

Tuo tarpu praeitą savaitę priimtame TS-LKD priežiūros komiteto nutarime deklaruota aiški rekomendacija į ginčus dėl PVM lengvatų su Vyriausybe įsivėlusiam M. Majauskui. Politikui rekomenduojama atsiimti savo parašus, kurie buvo padėti po su Vyriausybę nesuderintais pasiūlymais. Kitu atveju, pažymima dokumente, konservatorių frakcijai būtų siūloma išsirinkti ir deleguoti naują BFK pirmininką, o pačiam politikui apleisti partijos gretas.