„Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistas R. Paleckis teigia, kad kol kas A. Bilotaitė atrodo prastai – ypač po praėjusią savaitę įvykusio jos susitikimo su opozicinėmis Seimo frakcijomis.

„Man užkliuvo neatsakymas į klausimus. Ji neatsakinėjo, kol Saulius Skvernelis pats nepasakė – ji pripažino, kad ji R. Pocių įvertino gerai arba labai gerai“, – Žinių radijui kalbėjo žurnalistas.

R. Paleckis pažymėjo, kad akivaizdu, jog šioje istorijoje abi pusės kalba tiek, kiek tuo metu naudinga pasakyti.

Pasak jo, visuomenės intereso prasme norėtųsi kuo daugiau aiškumo, nes kitu atveju kyla klausimų. Pavyzdžiui, kodėl A. Bilotaitė apie tarnybinį transportą, kurį R. Pocius neva naudojo vestuvėms, kalba tik dabar.

„Lygiai taip pat R. Pocius dozuoja informaciją kaskart pasakydamas kažko vis daugiau. Bet toks įspūdis, kad jis turi kažkokių įrodymų tam, ką jis teigia. Man nepatinka tas žaidimas su mumis visais tiek vieno, tiek kito pareigūno“, – kalbėjo jis.

R. Paleckis teigė, kad jam susidaro įspūdis, jog A. Bilotaitę pasikviesti į laidą gerokai sunkiau, nei R. Pocių.

Dar ne pabaiga?

Žurnalistas teigė turintis pagrindo sakyti, kad tai, ką sužinojome šioje istorijoje, gali būti dar ne pabaiga.

Ir tai, anot jo, turint omenyje visuomenės interesą, yra gerai.

„Cituojant Valstybės saugumo departamento vadovą mes turėtume nutraukti bet kokias diskusijas ir kalbėti tiktai, kaip sako Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė – pasitikėkime ministre ir to gana. Tai man to negana. Taip, mes turime pasitikėti išrinkta valdžia, bet turime kritiškai vertinti, ką ji daro“, – sakė žurnalistas.

Jis reziumavo, kad viskas, kas vyksta, yra į gera, nes mes sužinome daugiau.

„Ir panašu, kad dar sužinosime“, – pridūrė jis.

Želnienė: ji pati sau didžiausia problema

LRT radijo žurnaliste Liepa Želnienė laidoje svarstė, kad A. Bilotaitė poste galbūt ir atsilaikys, nebent ją paves jos pačios emocijos.

„Ji pati didžiausia problema sau ir yra, nes ji nesugeba normaliai, be emocijų, reaguoti į šią situaciją ir tada, savaime suprantama, sukelia dar didesnes audras, negu ramiai tiesiog atsakinėtų į klausimus“, – sakė ji.

Žurnalistės vertinimu, argumentų turi tiek A. Bilotaitė, tiek R. Pocius.

L. Želnienės teigimu, galima buvo nujausti, kad R. Pocius taps problema, atsimenant jo vadovavimo VST istoriją nuo 2015 metų.

„Jis pradėjo savo karjerą šiose pareigose nuo to, kad išvadino visą tarnybą nelojalia Lietuvai“, – kalbėjo ji.

Žurnalistė priminė, kad 2019 metais įvykusioje spaudos konferencijoje R. Pocius kaltino žmones sabotažu ir bandymu jį nuversti.

„Kažkokių sąmokslo teorijų iš pono R. Pociaus girdime ne pirmą kartą. Dabar jis jau gali kalbėti ką nori, jo teisė pateikti savo versiją, kodėl buvo atleistas, nekvestionuojama, bet tuo metu, kai ėjo pareigas, kalbėti, kad jo vadovaujamoje tarnyboje yra nelojalūs pareigūnai ginkluoti iki ausų, kaip dabar girdime kiekviename interviu, arba kad rengiami valstybėje kažkokie sabotažai, tai tikrai nėra generoliškas kalbėjimas“, – teigė ji.

L. Želnienė įsitikinusi, kad jei laikinoji Seimo komisija netaptų įrankiu prieš rinkimus, ji tikrai būtų reikalinga, nes neatsakytų klausimų yra, tarp jų – ar yra pasitikėjimas tarp VST ir Policijos departamento.

R. Paleckis atkreipė dėmesį, kad parlamentarų komisijos visada yra politiniai įrankiai, o sprendimai dažniausiai tokie, kokia yra valdančioji dauguma.

Jam atrodo, kad suburti laikinosios komisijos opozicijai Seime nepavyks.

„A. Bilotaitė galėtų pasimokyti, kaip neeskaluoti šios temos per savo emocijas, nes pusė problemos yra jos emocijos ir jeigu ji visai kitaip kalbėtų, reaguotų į klausimus, mes galbūt tiek laiko neskirtume tai temai“, – sakė jis.

Išėjęs iš VST R. Pocius Delfi duotame interviu paskelbė, kad su juo buvo susidorota, jis apkaltino ministrę A. Bilotaitę nekompetencija.

Anot R. Pociaus, jo santykiai su ministre subjuro po to, kai jis ėmė kelti klausimus apie tai, kaip buvo malšinamos riaušės prie Seimo. Generolas teigė po to ne kartą sulaukęs raginimų trauktis.

Visą Žinių radijo laidą žiūrėkite čia: