Instituto veiklos pradžiai pažymėti lapkričio 3–4 dienomis kartu su Friedricho Eberto fondu ir Europos pažangiųjų tyrimų fondu Vilniaus universitete rengiama tarptautinė mokslinė konferencija „Išbrangus gyvenimui: solidarumo iššūkiai ir sprendimai Baltijos šalyse“.

LSDP vicepirmininkas Liutauras Gudžinskas sako, kad strateginis instituto tikslas – šviesti Lietuvos gyventojus, pranešė partija.

„Iki šiol Lietuvoje gajus suvokimas, kad vaistas nuo visų ligų – kuo daugiau konkurencijos tarp žmonių ir kuo mažiau valstybės. Manome, kad tai atgyvenęs mąstymas. Jo pasekmes pastaruoju metu kuo toliau, tuo labiau juntame. Smarkiai išaugusios kainos pastaruoju metu – tik vienas, bet labai rimtas pavojaus skambutis“, – pranešime cituojamas L. Gudžinskas.

Pasak LSDP vicepirmininko, plėtojant Solidarumo instituto veiklą bus bendradarbiaujama su svarbiausiais Europos kairiųjų jėgų analitiniais centrais.

Partijoms steigti analitinius centrus leido naujas rudenį įsigaliojęs Politinių organizacijų įstatymas. Pagal jį, partijos gali steigti ne pelno siekiančias organizacijas, analitinius centrus, kurių tikslas – vykdyti analitinę, tiriamąją, šviečiamąją veiklą.

Analitinį centrą jau yra paskelbusi kurianti valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – Europietiškos dešinės institutą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)