Šių kursų tikslas – tobulinti Ukrainos kariūnų ir jaunesniųjų karininkų vadybines kompetencijas, sekmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Kursai „Padalinių valdymo procedūros judant“ (angl. Troop Leading Procedures in Movement) yra NATO gynybos švietimo tobulinimo programos sudedamoji dalis. Per šiuos kursus suteikiamos bazinės teorinės ir praktinės padalinių valdymo procedūrų žinios.

Pristatydamas kursų programą, Lietuvos karo akademijos instruktorius majoras Gintautas Razma paaiškina, kad jų pagrindą sudaro įvairios demonstracijos, kaip reikia tinkamai įvertinti vietovę ir jau turimą įvertinimą panaudoti sudarant priešiškų, o vėliau – draugiškų pajėgų veiksmų eigos variantus.

Ukrainos karių mokymai – svarbi nenutrūkstamos Lietuvos karinės paramos Ukrainai dalis.

G. Razma teigia, kad pagal Ukrainos kariuomenės išsakytą poreikį jau ketvirtą kartą vykę mokymai rodo, jog Lietuvos kariuomenės karininkų švietimo lygis yra aukštas ir vertinamas tarptautiniu lygiu.

Kiekvienuose tokios paskirties kursuose dalyvauja apie 30 karių. Kursai vyksta anglų kalba, taikant nuotolinio mokymo metodą ir modernias mokymo priemones. Tai leidžia per palyginti trumpą laiką pasiekti numatytus rezultatus.

Iš viso šiuose kursuose Lietuvos karo akademija jau parengė daugiau nei 120 Ukrainos kariuomenės jaunesniųjų vadų. Jie įgijo praktinių žinių, kurias pritaikius bus galima mūšio lauke efektyviau valdyti mažus karinius vienetus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją