Spalio 31-ąją nedirbs aplinkos ministras Simonas Gentvilas, kurį pavaduos kultūros ministras Simonas Kairys, taip pat susisiekimo ministras Marius Skuodis. Jį pavaduos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Spalio 25–lapkričio 4 dienomis M. Skuodžiui – atostogos.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas pirmadienį lankysis Pietų Korėjoje, jį pavaduos socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Aušrinė Armonaitė

Spalio 31-ąją nesidarbuos teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska, kurią pavaduos M. Navickienė, ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Ją pavaduos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Energetikos ministras Dainius Kreivys, sprendžiant iš darbotvarkės, tądien lankysis JAV. D. Kreivys atostogaus lapkričio 3–7 dienomis.

Vizito JAV metu ministrą pavaduos A. Armonaitė.

Potvarkius dėl ministrų pavadavimo šį sykį pasirašė premjerę Ingridą Šimonytę kelias dienas pavadavęs užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Premjerė šiuo metu lankosi Japonijoje.

Beje, ir paties G. Landsbergio spalio 31-ąją nebus darbe – spalio 28–lapkričio 3 dienomis jam kasmetinės atostogos, ministrą, pasak jo atstovės spaudai Paulinos Levickytės, pavaduoja A. Anušauskas.

Arvydas Anušauskas

Spalio 31-ąją taip pat atostogaus švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ir finansų ministrė Gintarė Skaistė.

J. Šiugždinienę pavaduos S. Kairys, Delfi nurodė ministrės patarėjas Dainoras Lukas.

O G. Skaistę pavaduos A. Armonaitė.

„Spalio 31 dieną, mokinių atostogų metu, finansų ministrė Gintarė Skaistė bus išvykusi su šeima, išnaudodama vieną atostogų dieną. Ją pavaduos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė“, – Delfi teigė finansų ministrės patarėja Hermantė Brandišauskaitė.

Taigi, spalio 31-ąją poilsiaus 7 ministrai iš 14, vienas dirbs iš JAV, dar vienas – iš Pietų Korėjos.

M. Navickienė, S. Kairys ir A. Anušauskas eis ne tik savo pareigas, bet kiekvienam dar paskirta pavaduoti ir po du ministrus, A. Armonaitė dirbs už keturis.

Šios Vyriausybės ministrai yra sulaukę kritikos dėl to, kad atostogauja ne laiku, kriziniais momentais. Kiti atkerta, kad ir ministrai – žmonės, jiems reikia atgauti jėgas, praleisti laiko su šeima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)