Norą vadovauti LAT Civilinių bylų skyriui pareiškė vienintelė pretendentė – 50-metė šio teismo teisėja D. Bublienė. Ją Pretendentų į teisėjus atrankos komisija pripažino tinkama kandidate.

„Įvairiapusė darbo patirtis, ji susijusi su teisėkūra ir teisine analize, dirbo ir švietimo vadybos srityje, yra dirbusi ir Švietimo ministerijoje, ji dalyvauja nacionaliniuose ir tarptautiniuose projektuose, atliekant įvairius teisinius tyrimus. Jos mokslinė domėjimosi sritis – vartotojų teisių apsauga, paveldėjimo teisė, kolektyvinio intereso gynimas“, – kandidatę apibūdino prezidento patarėja teisės klausimais Inga Žukovaitė.

Patarėja pažymėjo, kad pretendentė moka penkias užsienio kalbas, yra konstruktyvi, puikiai organizuoja bendrą darbą, nuolat kelia kvalifikaciją, taip pat nuolat veda mokymus teisėjams ir siekia teismų veiklos gerinimo.

Teisininkės karjerą D. Bublienė pradėjo 1994 metais, dar būdama ketvirto kurso studente, ji įsidarbino Teisingumo ministerijos Įstatymų departamente.

Aukščiausiajame Teisme ji dirba nuo 2017 metų, taip pat yra Vilniaus universiteto Civilinės teisės ir proceso katedros docentė.

Kandidatė vadovauti LAT Baudžiamųjų bylų skyriui 49 metų G. Juodkaitė-Granskienė LAT teisėja yra nuo 2017-ųjų.

„Iki tapdama Aukščiausiojo Teismo teisėja G. Juodkaitė-Granskienė sukaupė didžiulę vadovavimo patirtį, aktyviai dalyvavo mokslinėje, pedagoginėje veikloje, ji yra kelių vadovėlių ir daugybės mokslinių publikacijų autorė, aktyvi įvairių projektų ekspertė, kelia aukštus profesionalumo standartus sau ir kitiems, ji taip pat turi kolektyvo palaikymą“ – sakė prezidento patarėja I. Žukovaitė.

1996-1998 metais ji dirbo Lietuvos teismo ekspertizės centre, specialiste, nuo 1997 metų ir iki šiol yra Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros docentė.

1998-2002 metais teisininkė buvo Lietuvos teismo ekspertizės centro Analitinio ir metodinio skyriaus vedėja, 2003-2004 metais užėmė šio centro direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Nuo 2004 iki 2017 metų su pertrauka G. Juodkaitė-Granskienė vadovavo Lietuvos teismo ekspertizės centrui.

LAT skyrių pirmininkus prezidento teikimu skiria Seimas.

Kadangi šiuo metu LAT laikinai vadovauja Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Sigita Rudėnaitė, pasibaigus jos kadencijai, keisis ir laikinasis teismo vadovas.

Šis teismas nuolatinio pirmininko neturi nuo 2019 metų liepos, kai iš šių pareigų buvo atleistas Rimvydas Norkus, išvykęs dirbti į Europos Sąjungos teisingumo teismą Liuksemburge.

Pagal Teismų įstatymą, nesant nuolatinio teismo vadovo jam vadovauja vienas iš skyrių pirmininkų, turintis didesnį teisėjo darbo stažą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją