Sutikimą gavusi mokykla veikia Panerių g. 26, Vilniuje. Joje jau užregistruota 110 mokinių. Kaip pažymi ministerija, mokykla yra pateikusi reikalingus dokumentus ir Higienos pasą, kuris rodo, kad mokyklai naudojamos patalpos yra tinkamos saugiai mokyklos veiklai.

Ministerijos sutikimas užtikrins, kad vaikų ugdymui iš valstybės biudžeto būtų skiriamos lėšos. Iš jų bus mokami atlyginimai, perkamos mokymo priemonėss, keliama mokytojų kvalifikacija.

„Tikimės, kad artimiausiu metu tokį sutikimą gaus ir dar dvi mokyklos“, – sakė ministerijos kancleris Julius Lukošius.

Lietuvoje šiuo metu yra daugiau kaip 24 tūkst. ukrainiečių vaikų. Apie 13 tūkst. jų lanko Lietuvos darželius ir mokyklas, dalis mokosi nuotoliniu būdu Ukrainos mokyklose.

Ministerija pažymi, kad praėjusiais mokslo metais ukrainiečių vaikų ugdymui ir pavėžėjimui skirta apie 9 mln. eurų, šiems mokslo metams (iki metų pabaigos) numatyta 14,6 mln. eurų.

Šiuo metu 62 proc. lanko mokyklas lietuvių mokomąja kalba, daugelis jų jau antrus mokslo metus, dauguma šių vaikų jau pramoko lietuviškai ir toliau mokosi kartu su bendraklasiais lietuviais.

Apie 20 proc. vaikų mokosi mokyklose, kuriose mokoma rusų kalba. Tuose miestuose, kur yra galimybės, ukrainiečių vaikai mokosi ukrainiečių kalba. Dabar apie 15 proc. ukrainiečių vaikų Lietuvoje mokosi programose ar mokyklose ukrainiečių kalba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją