Delfi primena, kad trečiadienį vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė surengė spaudos konferenciją, kurioje pakomentavo Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus atleidimo aplinkybes.

Anot politologo A. Lašo, pareiškimas jam pasirodė keistas.

„Man truputėlį keistai atrodo tas paaiškinimas. Vis dėl to, ministrė yra tokio sakyčiau aukštesnio lygio pareigūnė, politikė, kuri ir galėtų palaikyti truputėlį kitokį toną.

Nes tiesiog neprofesionaliai labai skamba. Ir gaunasi toks, žinote, pavaldinys kažką pasakė, tai aš pasakysiu tokiame pačiame lygyje, ar net žemesniame“, – taip vidaus reikalų ministrės teiginius vertino politologas A. Lašas.

Jo teigimu, iš ministrės norėtųsi daugiau dalykiškumo.

„Kad tiesiog dalykiškai atsakytų į tam tikrus klausimus – kas buvo, kas nebuvo padaryta, kur yra problemos. Ji iš dalies atsakė, bet prie to pačio pridėjo labai nekorektiškų pastabų. Tarkime, tas nuolatinis kišimas rusiško konteksto į visur, ministrė tai labai mėgsta.

Jis absoliučiai yra ne apie esmę, tai yra tari bandymas kažką nutildyti, paaiškinti, kad apie kalbėti nereikia, Rusijos karas vyksta. Net nesuprantu šių reikalų ir manau, kad jie yra absoliučiai nekorektiški.

Nes mes esame laisva, demokratinė visuomenė ir mes galime kalbėti apie tokius dalykus, kažkaip neatveriant savęs Rusijos pažeidžiamumui. Tai aš net nesuprantu, apie ką čia kalba. Manau, kad tai visiškai nekorektiška“, – Delfi sakė A. Lašas.

KTU dekanas A. Lašas pabrėžė, jog ši retorika dažnai naudojama, ji nėra tinkama.

Politologą taip pat nustebino ir vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės sakinys apie lūpdažius ir aukštakulnius.

„XXI amžiuje gyvenančiam generolui dažnai kilo keblumų dėl vadovės moters. Bet tikrai neverčiau vadovo nei lūpų dažytis, nei aukštakulnių dėvėti“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė vidaus reikalų ministrė.

„Tai tada kalbėkime konkrečiai. Manau, kad tokie nekonkretūs kaltinimai skamba truputėlį ne tai, kad ne rimtai, bet ne dalykiškai. To dalykiškumo čia ir pritrūko. Norėjosi tiesiog, kad būtų einama punktais ir pasakytų – dėl šito taip buvo, dėl to – taip, priekaištai yra tokie, padariau sprendimą dėl to“, – kalbėjo politologas A. Lašas.

Jis teigė, jog jei ministrės A. Bilotaitės kalba būtų buvusi tokią, kaip kad jis sako, kiltų daug mažiau diskusijų ir papildomų klausimų.

„Gal čia yra tiesiog skirtingas suvokimas? Ponui R. Pociui atrodė, kad jis atleistas dėl riaušių, ar nepasitikėjimas juo būtent su tuo yra siejamas. Dabar atrodo, kad ne su tuo. Čia gali būti tiesiog subjektyvūs suvokimai ir jie gali skirtis, tai yra normalu.

Bet ar tie kaltinimai, kurie buvo mesti, man norėtųsi dalykiškų atsakymų ir nesivėlimų į kažkokią keistą retoriką, kuri neatrodo rimtai. Tai niekuo nepadeda jai atsakyti į tą klausimą ir tik užsuka tą ratą toliau“, – Delfi sakė KTU dekanas A. Lašas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)