Korėjai Lietuvoje šiuo metu atstovaujama iš Lenkijos.

Lietuvos Ambasada Pietų Korėjoje darbą pradėjo lygiai prieš metus. Jai vadovauja ambasadorius Ričardas Šlepavičius.

Anot ministerijos, trečiadienį vykusiame susitikime ministrai taip pat aptarė šalių ekonominių ir politinių santykių stiprinimą, plėtrą, diskutavo apie galimybes bendradarbiauti gyvybės mokslų, lazerių, puslaidininkių, informacijos ir komunikacijos technologijų srityse.

„Lietuva siekia strateginės diversifikacijos, kurios tikslas – stiprinti politinius ir ekonominius santykius su panašiai mąstančiomis Indijos ir Ramiojo vandenyno regiono šalimis, todėl Korėjos Respubliką matome kaip labai svarbią partnerę“, – pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Pasak URM, prekybos ministras informavo, kad tikėtina, jog greitu metu galimos naujos partnerystės tarp Lietuvos ir Korėjos verslų energetikos, gyvybės mokslų, elektronikos ir miškininkystės srityse.

URM duomenimis, 2021 metais prekyba prekėmis tarp Lietuvos ir Korėjos Respublikos augo 39 proc. ir pasiekė 173,6 mln. eurų, iš kurių eksportas į šią šalį buvo lygus 105,7 mln. eurų.

Lietuvos diplomatiniai santykiai su Korėja užmegzti 1991 metų spalio 14 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją