„Gyvename sudėtingais laikais, kai vyksta energetinis karas prieš Europą, kiekvienas savo kailiu jaučiame energijos išteklių kainų šuolį, infliaciją ir prekių kainų augimą. Kai kuriuos iššūkius galime spręsti savivaldos lygiu, pavyzdžiui, skatindami pastatų renovaciją. Tačiau per 32 nepriklausomybės metus Lietuvoje renovuota tik 10 proc. daugiabučių.

Daug problemų slypi ir nesutvarkytoje bei į ateitį neorientuotoje energetinėje infrastruktūroje“, – pastebi kandidatas į merus.

„Tiesa, neramina ir kiti iššūkiai – prastėjanti kelių būklė, ekologiniai nusikaltimai ir nesprendžiamos aplinkosaugos problemos, daugiau nei tris dešimtmečius besitęsianti Vilniaus stadiono epopėja ir biurokratizuoti viešieji procesai, o svarbiausia – žmogus yra nutolintas nuo sprendimų priėmimo“, – priduria R. Lapinskas.

Palaikymą jam išreiškė ir partijos pirmininkė Ieva Budraitė. Jos teigimu, partijos Vilniaus skyrius palaikė būtent R. Lapinsko kandidatūrą dėl jo žinių energetikos sektoriuje, sukauptos patirties verslo vadyboje, įgūdžių vystant tarptautinius ryšius ir siūlomos žaliosios vizijos Vilniui.

Anot I. Budraitės, netrukus bus pristatyta ir daugiau kandidatų kituose miestuose bei rajonuose. Šiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose Lietuvos žaliųjų partija planuoja dalyvauti didesniu mastu nei iki šiol.
Lietuvos žaliųjų partija šiuo metu yra atstovaujama Panevėžio miesto, Kaišiadorių, Kėdainių, Molėtų ir Utenos rajonuose. Radviliškio rajone pernai buvo išrinktas pirmasis partijai atstovaujantis meras.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją