„Noriu jums įsipareigoti, vilniečiai, noriu spręsti problemas.

Energetikos, turime nuo mūsų nepriklausančią energetikos krizę ir nuo mūsų priklausančią nerenovuotų namų krizę, ją turime išspręsti.

Sveikatos priežiūros ir saugumo – penkias valandas, o dažnai ir ilgiau laukiame pirminės sveikatos priežiūros pagalbos, vyresnių tėvų priežiūros sveikatos paslaugos nėra pasiekiamos čia ir dabar“, – antradienį per sostinės mero kandidato pristatymo renginį kalbėjo E. Radvilė.

„Transporto – mes kasdien bandome spėti į darbus, mūsų vaikai į mokyklas, o paskui juos mes – į būrelius ne visada suspėjame. Esu tikra, mes tai galime išspręsti per vieną kadenciją“, – tęsė kandidatė.

Anot E. Radvilės, siekiant gerinti sostinės susisiekimą, prioritetu taptų taip pat ir neformalaus ugdymo pasiekiamumas.

„Neformalaus ugdymo – mokiniams tenka arba tenkintis būrelių pasiūla vieno kilometro atstumu arba tėčiai, mamos yra vairuotojai, o kur dar yra neformalus ugdymas suaugusiems. Ir ekonominio augimo. Ar galime rasti būdų, kaip biotech, fintech suteiktų potencialą naudą plečiant miestą“, – sakė kandidatė.

„Tokį vilnių, saugesnį, sveikesnį, ekonomiškai stipresnį kviečiu kurti drauge“, – pridūrė ji.Liberalų politinė kampanija prasidėjo spalio 15 d. Kaune posėdžiavusi partijos Taryba patvirtino kitų metų savivaldybių tarybų ir merų rinkimų partijos programą. Tarp prioritetų – darnus žmogaus ir aplinkos santykis, verslių ir veiklių žmonių įveiklinimas, jaunų šeimų bei specialistų pritraukimas į regionus, kokybiškas švietimas, sveikatos bei kultūros paslaugos.

Dalį kandidatų į merų rinkimus Liberalų sąjūdžio skyriai jau patvirtino.

Elektrėnų savivaldybėje keliama Gedimino Ratkevičiaus, Panevėžyje – dabartinio vicemero Valdemaro Jakšto, Neringos savivaldybėje – Mato Lasausko, uostamiestyje – Sauliaus Budino kandidatūras.

ELTA primena, kad pirmasis apie ketinimus siekti Vilniaus mero posto paskelbė buvęs sostinės vadovas Artūras Zuokas. Tuo metu Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) iškėlė dabartinio vicemero Valdo Benkunsko, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) – Seimo narės Rasos Budbergytės, Laisvės partija – Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) – europarlamentaro Stasio Jakeliūno, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – frakcijos Seime seniūno Luko Savicko, Nacionalinis susivienijimas – Vytauto Sinicos, Lietuvos regionų partija – buvusio kariuomenės vado Valdo Tutkaus kandidatūras.

Savivaldos rinkimai numatomi kitų metų kovo 5 d.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)