„Labai primena Rusijos pareiškimus, kurie vyko iki vasario 24 d. Jeigu pamenate, irgi tuomet buvo skleidžiama melaginga informacija apie neva Ukrainoje egzistuojančias chemines gamyklas. Netgi pusiau juokingai skambėjo apnuodyti paukščiai, kurie turėjo skristi Rusijos link ir gausybė kitokių visokių pramanų tuo būdu dedant pamatą būsimai atakai. Ir kai kurie partneriai į tai žiūrėjo rimtai, bet nebūtinai visi. Manėme, kad tai yra tiesiog tokia Rusijos melo kampanija, tačiau matome, kuo ji išvirto“, – LRT radijui teigė G. Landsbergis.

Todėl ministras mano, kad ir dabar reikia labai rimtai žiūrėti iš Rusijos sklindančią informaciją apie neva Ukrainos ketinimus panaudoti „nešvarią bombą“.

„Dabar tai tie patys atgarsiai. Manau, kad į juos reikia žiūrėti labai rimtai. Labai džiaugiuosi bendru pareiškimu NATO partnerių, jis yra labai stiprus, kad mes nepasiduosime melui, padėsime Ukrainai toliau ir niekas netiki Rusijos skleidžiama informacija“, – akcentavo jis.
G. Landsbergis mano, kad karą pralaiminti Rusija gali ir toliau eskaluoti situaciją.

„Ar tai gali reikšti, kad Rusija eskaluos toliau? Manau, kad reikia būti pasiruošus galimai eskalacijai, nepaisant S. Šoigu skambučių. Tiesiog Rusija karą pralaimi ir pralaimėjimo stadijoje ji gali eskaluoti. Bet mūsų atsakas turi būti vienas – dar daugiau pagalbos Ukrainai“, – sakė ministras.

ELTA primena, kad Maskva pirmadienį pareiškė, kad Ukraina beveik baigė gaminti „nešvarią bombą“. Kiek anksčiau Rusijos gynybos ministras per telefoninius pokalbius su NATO ministrais sakė, kad Kyjivo pajėgos planuoja panaudoti šį ginklą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją