„Kol darbo reikalais esu išvykusi į Prahą, buvęs Viešojo saugumo tarnybos vadas pradėjo šmeižto kampaniją prieš Vidaus reikalų ministeriją ir mane. Jo metami kaltinimai mobingu ir tariamu jo žeminimu yra melas. Atleidimo priežasčių nenorėjau viešinti gerbdama buvusio tarnybos vado privatumą. Tačiau paskleistas melas ir šmeižtas nebeleidžia tylėti“, – rašo ji.

Pasak ministrės, tiesa yra tokia: buvęs VST vadas ne kartą nedalyvavo statutinių vadovų pasitarimuose dėl grėsmių valdymo nenurodęs jokių nedalyvavimo priežasčių.
Daugybę kartų neatsiliepė į pakartotinius jos ir viceministro skambučius.

„Atsisakydavo skirti pareigūnus padėti policijai užtikrinti viešąją tvarką renginiuose. Skelbė melagingą darbotvarkę ir melavo apie savo susitikimus su diplomatais, kai pats net nebuvo darbo vietoje. Nepaprastosios padėties metu statutinėms tarnyboms ir jų vadovams keliami ypatingi reikalavimai: vadovai privalo būti visada pasiekiami, turi koordinuoti veiksmus, dalyvauti priimant sprendimus, keistis informacija. Visus šiuos reikalavimus buvęs VST vadas žinojo, bet nevykdė. Tokio elgesio toleruoti negalėjau“, – pirmadienį vfeisbuke rašo ministrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)