„Lietuvos liberalus jaunimas“ rašo, kad yra nusivylę M. Bertulio išrinkimu partijos kandidatu.

Mantas Bertulis – nėra nepriekaištingos reputacijos žmogus. Nuo kaltinimų netinkamu elgesiu su gyvūnais jo kelionių metu iki renginio organizavimo, kuris vėliau tapo COVID-19 židiniu. Verta prisiminti ir tai, kad Mantas Bertulis kurį laiką dirbo su Visvaldu Matijošaičiu ir ryškiai prisidėjo prie šio įvaizdžio gerinimo, nors Kauno meras tada buvo lygiai toks pats homofobas, seksistas; žmogus, kuriam diskriminacija atrodo visiškai neproblematiška, kaip tai ryškiai atsiskleidė „Kaunas Pride“ istorijoje.

Šios vertybės liberalios (!) partijos kandidatui į merus tuo metu buvo nė motais. Nuo mero galutinai atsitraukta tik po to, kai Visvaldo Matijošaičio verslas nesugebėjo pasitraukti iš Rusijos rinkos tada, kai buvo pradėtas karas prieš Ukrainą“, – feisbuke rašė organizacija.

Dėl šio sprendimo, pasak jų, taip pat atsakinga ir Laisvės partija.

„Siekdama atkreipti dėmesį į jų kandidatus į miestų merus, Kaune ir Vilniuje suorganizuoti pirminiai rinkimai jiems išrinkti. Kaune Mantui Bertuliui, kurio atitikimas liberaliai pasaulėžiūrai yra abejotinas, kandidatuoti pasiūlė pati partijos vadovybė, taip aiškiai atverdama kelią būtent šio kandidato pergalei. Taip Laisvės partija sabotuoja ne tik savo, bet ir viso liberalaus bei pažangiai nusiteikusio jaunimo įvaizdį, kai toks žmogus tampa kandidatu į antro didžiausio Lietuvoje miesto mero postą“, – rašė „Lietuvos liberalus jaunimas“.

Mantas Bertulis

Organizacija savo viešame įraše akcentavo, kad atviri pirminiai rinkimai – svarbi ir reikalinga praktika bet kokioje demokratinėje visuomenėje, nes tai skatina papildomą susidomėjimą bei platesnį visuomenės įsitraukimą į vidinius partijų procesus.

„ Vis dėlto, žinomumas ar įžymybės statusas neturėtų nustelbti kandidato kompetencijos, nuosaikumo ir patikimumo – savybių, kurios turėtų būti esminės bet kuriam kandidatui. Tokiu būdu politika ir politiniai procesai paverčiami atrakcija, o ne rimtu pasirinkimu su rimtomis pasekmėmis rinkėjams. Politinių procesų komercializavimas ir pavertimas žinomumo, kuris nėra paremtas vertybėmis ir praktinėmis žiniomis, konkursu – pavojinga tendencija, prie kurios liberali partija prisidėti tikrai neturėtų“, – pridūrė organizacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją