„Šiuo metu pretendentą tikrina atitinkamos institucijos dėl jo atitikimo pareigybės aprašyme nustatytiems specialiesiems reikalavimams, kuriems būtinas leidimas dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija“, – BNS nurodė ministerija.

Iki kol jam bus išduotas šis leidimas, KAM nurodo negalinti pateikti informacijos apie pretendentą.

Ankstesnis NKSC vadovas Rytis Rainys kadenciją baigė šių metų balandį, tačiau KAM nuo praėjusio rudens nepavyksta rasti jį galinčio pakeisti specialisto.

Konkursas šioms pareigoms užimti rengtas trečią kartą. Į jas pretendavo devyni žmonės, tačiau reikalavimus atitiko septyni iš jų.

Tuomet surengtas reikalavimus atitikusių pretendentų kompetencijų kompleksinis vertinimas, kurį atliko Valstybės tarnybos departamento ekspertai. Galiausiai į konkursą komisijoje, sudarytoje iš Krašto apsaugos ministerijos, Valstybės tarnybos departamento, Kertinio valstybės telekomunikacijų centro atstovų, atvyko trys pretendentai.

Iš jų atrinkti du, kurie rugsėjo pabaigoje dalyvavo pokalbyje su ministru Arvydu Anušausku. Po šios atrankos dalies galiausiai liko vienas pretendentas.

Šiuo metu laikinai NKSC vadovauja Jonas Skardinskas.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras savo veiklą pradėjo 2018 metais.

Pagrindinė Lietuvos kibernetinio saugumo institucija atsakinga už vieningą kibernetinių incidentų valdymą, kibernetinio saugumo reikalavimų įgyvendinimo stebėseną ir kontrolę, ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros kibernetinį saugumą ir informacinių išteklių akreditaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją