Seimo narys taip pat nurungė sostinės savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoją Donaldą Meiželytę, IT specialistą, aktyvistą Nerijų Vitkauską, o kiek anksčiau iš rinkimų pasitraukė ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis. Politikas išreiškė savo paramą T. V. Raskevičiui.

Ketvirtadienį partietį parėmė ir kadenciją baigiantis sostinės meras Remigijus Šimašius. Nors negailėjo gerų žodžių ir kitiems pretendentams, anot mero, T. V. Raskevičius yra komandiškiausias ir drąsiausias žmogus Lietuvos politikoje. R. Šimašiaus manymu, Seimo narys „Vilnių supras ne tik protu, net ne tik širdimi, bet iki kaulų smegenų bus persismelkęs miestu“.

Laisvės partija nuspręs, kas taps Vilniaus meru?

Kandidatą šią savaitę internetu rinko partijos nariai ir palaikytojai.

ELTA primena, kad pirmasis apie ketinimus siekti Vilniaus mero posto paskelbė buvęs sostinės vadovas Artūras Zuokas. Tuo metu Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) iškėlė dabartinio vicemero Valdo Benkunsko, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) – Seimo narės Rasos Budbergytės, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) – europarlamentaro Stasio Jakeliūno, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – frakcijos Seime seniūno Luko Savicko, Nacionalinis susivienijimas – Vytauto Sinicos kandidatūras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)