Dėl šios siaubingos egzekucijos policijos pareigūnai baudžiamojon atsakomybėn patraukė keturis jaunuolius ir vieną merginą – tik vienas jaunuolių nusikaltimo metu jau buvo pilnametis. Tuo metu trylikametei, kuri itin ciniškai pasityčiojo iš neįgalios mergaitės, byla buvo nutraukta, nes ji pagal įstatymus dar negalėjo būti patraukta atsakomybėn.

Apie šią istoriją nebuvo skelbiama žiniasklaidoje – nenorėdami daryti žalos nepilnamečiams, teisėsaugos pareigūnai vengia skelbti informaciją apie jų padarytus nusikaltimus. Ir net nesvarbu, kad jų įvykdyti nusikaltimai gali šokiruoti, kaip ir šįkart. Ir ši istorija paaiškėjo tik dabar, kai teismas išnagrinėjo nepilnamečiams iškeltą baudžiamąją bylą dėl neteisėto laisvės atėmimo ir seksualinio prievartavimo.

Kadangi baudžiamoji byla buvo nagrinėjama neviešuose posėdžiuose, ir teismas apie Mažeikiuose įvykdytą nusikaltimą pateikė tik dalį informacijos. Tačiau net ir tai šokiruoja.

Bylos duomenimis nustatyta, kad nepilnamečiai nusikaltimą buvo suplanavę iš anksto ir net jam ruošėsi – vieną dieną po pamokų jie kartu besimokančiai neįgaliai mergaitei pasiūlė kartu pasivaikščioti, taip šią nuviliodami į netoli mokyklos esantį apleistą pastatą.

O tada ir paaiškėjo tikrieji paauglių kėslai – jie liepė nepilnametei eiti į pastato vidų, o kai ši atsisakė, ją prievartą įtempė į namo vidų. Čia jie lipniomis juostomis užvyniojo išėjimą, kad auka negalėtų pasprukti.

Tada trylikametė mergaitė pademonstravo savo žiaurumą – neįgaliai paauglei ėmė tampyti už plaukų, čiupo jai už dešinio peties ir plėšė megztinį bei spyrė į kairę pilvo šono pusę.

Po to kiti jaunuoliai mergaitei surišo rankas su iš anksto į apleistą pastatą atsinešta virve, o kadangi auka ir toliau aktyviai priešinosi bei kaip įmanydama bandė šauktis pagalbos, jai lipnia juosta buvo užklijuota burna.

„Nerėk, niekas tau nepadės“, – lyg išprotėję tyčiojosi nepilnamečiai. Ir net pagrasino, kad jeigu ši nuspręs kam nors pasiskųsti, sulauks didžiulių problemų – esą bus išvežta į mišką ir ten išžaginta.

Asociatyvi nuotrauka
„O tada galėsi eiti nuoga per miestą“, – juokdamiesi iš nepilnamtės tyčiojosi jaunieji nusikaltėliai.

Ir čia pat jie pademonstravo „ką moka“ – trylikametė mergaitė ėmė lytiškai santykiauti su vienu kartu buvusių jaunuolių, versdami savo auką į juos žiūrėti. Tuo metu kitas jaunuolis ėmė „trintis“ prie surištos mergaitės, netrukus prie jo prisijungė ir su mažamete lytiškai santykiavęs vaikinas, bet kadangi neįgali mergaitė ir toliau bandė priešintis, ji patyrė fizinį smurtą. O kad ši dar labiau išsigąstų, vienas vaikinų paėmė kėdę ir metė į langą, dėl ko šis sudužo.

Kaip pareigūnams pasakojo nukentėjusioji, žiauriausiai elgėsi trylikametė – ji visiems vaikinams liepė nusimauti apatines kalnaites ir apnuoginti savo lytinius organus, o tada griebusi už galvos vertė juos seksualiai patenkinti.

Ne kartą mokykloje dėl negalios bendraamžių patyčias patyrusi mergaitė tik po beveik trijų valandų buvo išleista iš apleisto pastato. Išniekintos paauglės košmaras tuo nesibaigė – apie tai, ką patyrė, ji ne kartą turėjo papasakoti pareigūnams, nes baudžiamojon atsakomybėn patraukti nepilnamečiai ir vienas pilnametis vaikinas kaip įmanydami kratėsi atsakomybės ir kaltę vertė vienas kitam.

Visi šį baisų nusikaltimą įvydę nepilnamečiai yra iš asocialių šeimų, dėl jų elgesio ne kartą problemų turėjo ir kiti jų bendraamžiai, jų elgesio nepavyko pakeisti ir pedagogams bei socialiniams darbuotojams, jie ne kartą buvo pabėgę iš gyvenamosios vietos, dėl to policija buvo priversta jų ieškoti.

Už įvykdytus nusikaltimus nepilnamečiams teismas skyrė laisvės apribojimo bausmes, juos įpareigodamas būti naktimis namuose, jiems taip pat uždrausta be elgesio apribojimo vykdymą kontroliuojančios institucijos žinios keisti gyvenamąją vietą. Laisvės apribojimo bausmė skirta ir pilnamečiui vaikinui, tik šis papildomai dar privalės per 8 mėnesius neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Iš visų keturių egzekucijos dalyvių teismas nukentėjusiajai yra priteisęs 10 tūkstančių eurų neturtinei žalai atlyginti, tik neaišku, kada jie šią kompensaciją sumokės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)