„Taip, mes labai palankiai žiūrėjome į rusus, jie vadino mus broliais, palaikėme ekonominius ryšius. Tačiau nuo 2014 metų žmonių mentalitetas labai stipriai pasikeitė. Rusai nesuprato, kad Charkivas nebėra jiems lojalus miestas“, – pasakojo miesto meras.

„Supraskit, pas rusus taisyklių nėra, jie jų nepaiso, – apie priešus kalbėjo vienas iš šių karių. – Negali XXI amžiaus žmogus išaiškint savo taisyklių XVII amžiuje gyvenančiam laukiniui. Net laukiniai nesugalvos tempt klozetą į apkasus, elektros virdulį kaitint ant dujinės, užimt namą su vandentiekiu ir kanalizacija, bet kieme išsikast lauko tualetą. Ir čia nieko naujo. Jie taip elgėsi Padniestrei, Abchazijoj, Čečėnijoj, visur. Nemotyvuoti civilių sušaudymai, namų sprogdinimas, viskas tas pats.“

Visi su rusų pajėgomis susidūrę profesionalai akcentavo būtent priešo žiaurumą.

„ Turit suprasti: jie nori nužudyti visą šalį, dabartinė rusų kariuomenė – dar blogiau nei Stalino laikais. Dabartinė rusų armija baisesnė, žiauresnė“, – kalbėjo karys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)