Portalui jis pateikė komentarą, kodėl palaikė ir siūlo su Vyriausybe nesuderintų idėjų palikti sumažintą PVM mokestį kai kuriems verslams, o maitinimo įstaigoms – jį pratęsti ilgiau nei planuoja Vyriausybė kitų metų numatytame biudžeto projekte.

„Norėtųsi dalykinės diskusijos mokesčių klausimais.

Prisimenant 2009 m. siūlau nelipti ant to paties grėblio, kai krizės metu didinome mokesčius. Tuomet nebuvo kitos išeities ir rezultatas buvo priešingas nei mes tikėjomės. Ekonomika krito, nedarbas siekė rekordines aukštumas ir biudžeto pajamos reikšmingai traukėsi. Šiandien situacija nėra tokia sudėtinga, tačiau nesinorėtų kartoti panašių sprendimų, kurie nedavė teigiamo rezultato“, – sakė parlamentaras.

Jo teigimu, smulkiam verslui ekonominio sunkmečio metu didinti mokesčius yra neišmintinga.

„Maitinimo, kultūros ir sporto sektoriuje yra apie 13,000 įmonių iš kurių 99 proc. yra smulkus verslas. Sąžininigoms įmonėms tai bus išlikimo klausimas, o kita dalis tiesiog grįš atgal į šešėlį. Todėl planuojamų papildomų pajamų surinkti nepavyks. Finansų ministerija skaičiuoja net € 60 mln. pusmečiui padidinus mokesčius, tačiau tai yra gyvenimo realybės neatitinkantis skaičius“, – teigė M. Majauskas.

Jis atkreipė dėmesį ir į statistiką.

Mykolas Majauskas

„Remiantis Statistikos departamento duomenis, sumažinus tarifą maitinimo sektoriui, apyvartos per mėnesį išaugo net 48 proc. (lyginant 2021 m. birželio vs. liepos mėn.). Sparčiai augo atlyginimai, augo apyvartos, augo darbuotojo sukuriama pridėtinė vertė. Tai galima paaiškinti tik sektoriaus išsiskaidrinimu. Atvirkštinio rezultato galime tikėtis mokesčius padidinus.

Absoliuti dauguma ES šalių taiko sumažintus tarifus kultūros, sporto ir maitinimo paslaugoms neterminuotai, siekiant paskatinti smulkaus verslo plėtrą, konkurencingumą ir tuo pačiu skaidrinti ekonomiką. Manau, tokiu keliu turi eiti ir Lietuva“, – pridūrė M. Majauskas.

Kas suerzino TS-LKD vadovybę

Kaip jau buvo skelbta, konservatorių prezidiumas įpareigojo Seimo frakcijos narius neteikti su Vyriausybe nesuderintų pasiūlymų biudžetui bei nepalaikyti atitinkamų siūlymų, kuriuos teiktų kiti parlamentarai.

Nepaisant to, M. Majauskas ir keli jo kolegos frakcijoje per pateikimą Seime parėmė siūlymą PVM lengvatą maitinimo paslaugoms pratęsti ne pusmečiui, kaip dabar siūloma biudžeto projekte, o metams.

Jis kartu su bendražygiais taip pat registravo siūlymą dėl neterminuotos PVM lengvatos pratęsimo maitinimo, kultūros ir sporto paslaugoms.

Viešumoje keliamas klausimas, ar dėl savo veiksmų M. Majauskas neturėtų pasitikrinti pasitikėjimo frakcijoje, ar dar gali tęsti darbą Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigose. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)