Nors spalio pradžioje Lietuvos Aukščiausiasis Teismas gavo A. Greičiaus advokatės kasacinį skundą, tačiau teismo atstovė Rimantė Kraulišė BNS nurodė, jog šią savaitę skundą priimti atsisakyta.

„Nepateikta teisinių argumentų, pagrindžinčių galimai padarytą teisės aiškinimo ir taikymo klaidą“, – BNS sakė teismo atstovė.

Skundas pripažintas neatitinkantis jam nustatytų keliamų pagrindų.

Advokatė skundė prašė panaikinti jos klientui paskelbtą Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį ir Apeliacinio teismo nutartį ir bylą nutraukti, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo požymių.

Apeliacinis teismas liepos 5 dieną atmetė už šnipinėjimą Rusijai nuteisto visuomenininko, Baltijos jaunimo asociacijos „Juvenis“ generalinio direktoriaus A. Greičiaus skundą ir paliko jam galioti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę. Teismas konstatavo, kad bausmė jam nėra aiškiai per griežta.

Po Apeliacinio teismo nutarties Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis įsiteisėjo. Šis teismas pernai lapkričio 12 dieną šioje byloje savo kaltės nepripažinusį A. Greičių nuteisė ketverių, o savo kaltę pripažinusį Mindaugą Tunikaitį – pusantrų metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Klaipėdos apygardos teismo atstovė Dovilė Saulėnienė BNS informavo, kad rugpjūčio 5 dienos patvarkymu įsiteisėjęs nuosprendis buvo pateiktas vykdyti Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, jo teritorijoje yra nuteistojo A. Greičiaus gyvenamoji vieta.

Dėl M. Tunikaičio patvarkymas buvo priimtas taip pat rugpjūčio 5 dieną ir pateiktas vykdyti Tauragės apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

„Teismo duomenimis, nuosprendis pradėtas vykdyti, tačiau nuteistasis A. G. yra padavęs kasacinį skundą“, – rašoma teismo atsakyme BNS.

Byloje A. Greičius ir M. Tunikaitis nuteisti už bendradarbiavimą su Rusijos federaline saugumo tarnyba (FSB), vykdę jos užduotis rinkti žvalgybą dominančią informaciją Lietuvoje. Jie vienas kito nepažinojo, tačiau abu už atlygį rinko ir perdavė informaciją tam pačiam FSB agentui, veikiančiam Kaliningrado srityje.

Nuosprendį Apeliaciniam teismui skundė tik A. Greičius, jis prašė panaikinti apygardos teismo nuosprendį ir jį išteisinti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją