Jis parengė Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kad už triukšmavimą viešose vietose būtų baudžiama nuo 80 iki 300 eurų, o pakartotinai nusižengus – 300–500 eurų baudomis.

Įmonių, įstaigų ar organizacijų, kurių patalpose padarytas nusižengimas, vadovui būtų baudžiami nuo 300 iki 500 eurų, o pasikartojus pažeidimui – nuo 500 iki 700 eurų baudomis.

Šią iniciatyvą taip pat palaikė konservatoriai Bronislovas Matelis, Audrius Petrošius, Andrius Kupčinskas ir „valstiečių“ frakcijos narys Antanas Vinkus.

Dabar Administracinių nusižengimų kodekse už triukšmavimą numatytos 20–80 eurų baudos, pakartotinai nusižengus – 80–300 eurų baudos.

Baudos skiriamos už šauksmus, švilpimą, garsų dainavimą arba grojimą, kitokį triukšmą keliančius veiksmus gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o nuo 19 val. iki 7 val. – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą.

Pasak projekto autorių, didžiųjų miestų senamiesčių, taip pat Palangos J. Basanavičiaus gatvės gyventojai susiduria su ramybės valandomis keliamu triukšmu, sklindančiu iš netoliese esančių barų ir kavinių.

Pavyzdžiui, nuo šių metų pradžios iki rugsėjo 1-osios dėl triukšmo J. Basanavičiaus gatvėje Palangoje užregistruotas 401 pranešimas, surašytas 131 administracinių nusižengimų protokolas.

„Tačiau pačių policijos pareigūnų teigimu, iš jų tiesiog yra tyčiojamasi, kadangi skiriamos baudos dėl jų mažo dydžio neveikia atgrasančiai, o tuo pačiu ir prevenciškai“, – teigiama projekto aiškinamajame rašte.

Pataisos iniciatoriai atkreipia dėmesį, kad kitose Europos Sąjungos valstybėse už panašius nusižengimus taikomos didesnės nuobaudos.

Jų duomenimis, Estijoje už bendrųjų elgesio viešose vietose reikalavimų pažeidimą baudžiama bauda iki 400 eurų arba areštu, juridiniams asmenims už tokį nusižengimą gresia iki 2 tūkst. eurų bauda.

Lenkijoje už tokį elgesį gresia areštas nuo 5 iki 30 dienų, laisvės apribojimas mėnesiui arba bauda maždaug iki 1020 eurų, Vokietijoje – bauda iki 5 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją